Бурбак обурюється «надмірною активністю» депутата-керівника телеканалу «Буковина»

0
333
Загрузка...

Чернівецький керівник фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Максим Бурбак невдоволений тим, що на телеканалі «Буковина» багато сюжетів про події в Хотинському районі – за підтримки обраної там депутата обласної ради Любові Годнюк, яка є директором цього телеканалу.

На жаль, Максим Юрійович традиційно «наїжджає» не дуже коректно, особливо як для нардепа. А по суті зверненя, звісно, нехай компетентні фахівці розбираються. Телеканал фінансується і з бюджету (плюс, звісно, сам заробляє на рекламі), то має працювати якісно і неупереджено. Якщо Бурбак доведе, чи переконає, що це не так – нехай вищі керівники роблять висновки.

При цьому, звісно, цікаво було б знати думку Максима Юрійовича щодо журналістських та етичних стандартів у підконтрольних йому ЗМІ, де його набагато більше, ніж Годнюк на телеканалі «Буковина»…

Ось що написав Максим Бурбак про «зловживання» з боку Л. Годнюк:

«Розкажу про державну телерадіокомпанію, яка віднедавна стала рупором національного суспільного мовлення на Буковині. Точніше – про її керівництво. Новини каналу одна краще іншої: то гандбол, то концерт, то урочиста лінійка, то відвідини туди, то візити сюди. І все з теренів щиро любимої мною Хотинщини, і все під егідою, за сприяння, за підтримки, чи за присутності обласного депутата від Хотина Годнюк Л.О. і за сумісництвом керівника Чернівецької регіональної філії ПАТ «НСТУ». Просто пєсТня однієї Любові Олексіївни. Я не проти висвітлення всіх заходів, котрі проводяться в окремо взятому районі, але є й інші райони і заходи. І цій пані варто трохи стриматися так неприкрито зловживати службовим становищем. Кілька місяців тому до мене звернулись громадські активісти, якими було здійснено аналіз новин телеканалу. Тож вказані матеріали разом із своїм депутатським зверненням, скерував до Наглядової ради ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України». Щоб проаналізували і вжили заходів відповідно до чинного законодавства. Відповіді довго не було. Довелось написати повторне звернення. Нарешті отримав відповідь: висновки зроблені, проведення атестаційного конкурсу незабаром, інформація буде врахована, заходи будуть вжиті. І так гарно написано: «Керувати філіями ПАТ«НСТУ» в регіонах будуть люди, котрі не формально відповідають вимогам чинного законодавства, а щиро поділяють і сповідують цінності суспільного мовника». Та мало в це вірю, зважаючи, що на посаду виконавчого директора НСТУ нещодавно було призначено добре «знаного» в Чернівецькій області «молодого реформатора» Олександра Лієва. А ще тому, що поки відповідь на моє звернення “писалась”, посилання на сторінки ТРК «Буковина» в YouTube, які свідчили про факти зловживання директором філії службовим становищем було знищено. Проте, рукописи не горять.
А ще, пане Зурабе Аласанія, «факт суміщення посади депутата обласної ради та директора філії” не тільки “створює морально – правову колізію», а є ганебною плямою на започаткованій реформі суспільного мовника. Ще більш ганебним явищем є перебування на посаді директора філії ПАТ «НСТУ» людини, яка викладалася на всі 100% щоб прославляти режим Януковича та його поплічників у Чернівецькій області. Особи, котра доклалася до ганебних методів рейдерського захоплення та виключення з ефіру єдиного на той час опозиційного каналу ТВА.
Р.S: Вишенька на торті: Сьогодні в ефірі Чернівецького суспільного мовника «растєкатися мислью по дрєву» буде Дмитро Павел, депутат Чернівецької обласної ради від Опоблоку( посилання на сайт https://bukovyna.tv/dmytro-pavel-sprostuvav-svoyu-skandaln…/ ). Об’єктивність думок скажете, але чому тоді народним депутатам з коаліційних фракцій доступу до ефіру обмежено ? До слова, зареєстрував разом з Миколою Федоруком законопроект, яким пропонуються зобов’язати НСТУ висвітлювати діяльність народних депутатів, як передбачено Законом України «Про статус народного депутата України».
Додаю своє звернення із посиланнями, які благополучно вже знищили і саму відповідь, підписану директором НСТУ».

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ