Ювілей редактора знакової буковинської газети

0
219
Анатолій Ісак
Загрузка...

Його прізвище походить від грец. Ισαάκ від івр. יִצְחָק‎, «Їцхак», буквально — «він засміявся».

19 червня – день «розмінної монети» на життєвому шляху козака з бессарабської Буковини Анатолія Ісака – він ступив сьогодні на фінішну пряму свого першого 60-річчя. Ще юний вік, але вже встигнув зробити на життєвому календарі кілька гарних і достойних записів. На сторінці села Перківці, що в Кельменецькому районі, де побачив світ 19 червня 1957 року, його ім’я вже вписано у розділ видатних особистостей цього населеного пункту.

Анатолій навчався у Чернівецькому текстильному технікумі та життєвий шлях визначили проби пера під

Анатолій Ісак

час строкової служби та перші публікації у військових газетах Радянської Армії. Після звільнення в запас трудився майстром на Чернівецькому ордена Леніна бавовняно-прядильному об’єднанні «Восход». Закінчив філологічний факультет Чернівецького державного університету. Працював кореспондентом багатотиражної газети «Текстильник Буковини», редактором тижневика «Будівельник» тресту Чернівцібуд», редактором відділу новоствореної газети «Буковинське віче». З 1990-го – оглядач з економічних питань, заступник головного редактора, з 2011-го – головний редактор газети «Буковина».
Наприкінці 90-х разом з єпископом Никоном та ветераном-залізничником, громадським діячем Григорієм Мельником організували комітет з добудови онкоцентру, який було здано в експлуатацію у 2001 році. В останні роки як голова парафіяльної громади координував будівництво православної церкви Рівноапостольної княгині Ольги у Чернівцях. Нагороджений орденом Святого архистратига Михаїла.

Як журналіст-публіцист започаткував серію художньо-документальних книг про визначних людей Буковини під рубрикою «Образ часу в людській історії» («Доля з іменем Зоря» – про почесного громадянина Чернівців Стеллу Станкевич; «Лицар музики» – про заслуженого діяча мистецтв України Йосипа Ельгісера). Співавтор збірки судових нарисів «Недописана ікона», кількох інших книг. У 1985 р. Анатолія Федоровича прийнято у члени Національної спілки журналістів України. У 2016 р. Указом Президента України йому присвоєно почесну звання «Заслужений журналіст України».

Юхим Гусар

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ