Каспрук – про те, чому голосував за тунель, з якою партією піде на наступні вибори і т.п. (відео)

0
217
Загрузка...

Мер Чернівців Олексій Каспрук пояснив, чому проголосував за виділення ~1 млн. гривень на технічне обґрунтування проекту тунелю, який може з’єднати мікрорайон «Гравітон» та вул. Південно-Кільцеву.

І в своїх поясненнях, які цитує acc.cv.ua, мер знову трохи заплутався, надто захопившись критикою на адресу «неугодних» депутатів:

«Я поясню. Починають перекручувати мої опоненти, що відбулося. Слава Богу є відео засідань виконавчого комітету і сесій, коли розподілялися кошти.

Нас взяли в заручники деякі представники партії «Самопоміч». Але тут партія ні при чому. Ці люди орієнтовані на Рідне місто, на Василя Продана. Це була ідея Богдана Ковалюка, видатного економіста, який постійно розповідає, як треба управляти комунальними підприємствами, де працюють сотні людей, які мають десятки мільйонів гривень оборотів.

В той же час він не може впоратися зі своїми невеличкими підприємствами, які не платять майже податків і дають поганий сервіс. Він бізнес-партнер Василя Продана, тут партія ні при чому. Я поважаю партію, поважаю те, що вони роблять у всій Україні.

Про що йшла мова… На сесії силою депутати продавили питання виділення коштів, а потім виконавчий комітет мав затвердити титульний список, де були сотні об’єктів інфраструктури: школи, каналізації, освітлення, техніка для комунальних підприємств. Ви знаєте, виконавчий комітет у нас не сформований повністю. З 18 чоловік у нас є лиш 12. Для прийняття рішень треба 10. Якщо хтось захворів чи у відрядженні, то голос одного стає вирішальним.

Коли ми затверджували титульний список всіх робіт, а я хочу нагадати, що у минулому році депутати не у березні розподілили кошти, а у кінці травня. Ще мало бути опубліковане рішення виконкому за 20 днів, ми б приступили до виконанні робіт аж з липня, а в деяких з серпня, вересня, де треба було документацію робити.

Нам поставили умову, або не приймаємо нічого, або виконком голосує за виділення 1 мільйона гривень на технічне обґрунтування цього проекту тунелю. Для мене це був важкий вибір, але я також за це проголосував. Винен, інакше ми в б заблокували всю іншу роботу. Хоча теоретично нам це може знадобитися, я не проти тунелю категорично, адже в перспективі і цей об’єкт може знадобитися.

Хоча хочу нагадати, що навіть за Радянських часів від його будівництва відмовилися, бо це було дуже накладно, навіть такій державі, коли такі райони як Південно-Кільцева виростали за 5-10 років.   В перспективі – це цікавий об’єкт, але зараз точно цей мільйон можна було пустити на більш важливі речі. Але ми стали заручниками політичної ситуації, яка є в міській раді».

Цікаво, що Олексій Павлович, «наїжджаючи» на депутата від «Самопомочі» Богдана Ковалюка, підкреслює позитивне ставлення до самої партії. Можливо, не випадково соратник мера Максим Бурбак так наполегливо намагається «очистити» місцевий осередок від «непідконтрольних» йому депутатів? Може, якраз у т.ч. через «Самопоміч» і збираються просунути у депутати на наступних виборах екс-«фронтовиків»? Тому партія «хороша», а депутати, які не підтримують у всьому Бурбака і Каспрука – «погані»?..

До речі, Олексій Каспрук зазначив, що на наступні вибори вже не піде самовисуванцем, а вестиме до міської ради свою партійну команду – людей, за його словами, авторитетних, які будуть захищати інтереси міста і чернівчан:

«Я думаю, що більше не зроблю такої помилки, яку зробив на минулих виборах, коли йшов самовисуванцем. Я буду вести у наступну міську раду свою команду, людей яких чернівчани знають, людей яким чернівчани довіряють, людей, які адекватно розуміють, що вони мають робити у міській раді – захищати Чернівці, чернівчан і розвивати місто…

30 березня депутати мали прийняти рішення  про надання фінансової допомоги Чернівціводоканал. Не прийняли. Сесія не закінчилась досі. І так само не прийнято рішення по газу. Через небажання депутатів підтримати часткове погашення боргів за газ сьогодні обласні заклади, а саме кардіодиспансер, онколікарня, лікарня на Фастівській, перша міська лікарня залишилися без тепла. Те ж саме по воді. Якби міська рада прийняла рішення, у нас би не було відключень у Чистий четвер і на великодні свята», – цитує мера acc.cv.ua.

 

Були і інші цікаві запитання та відповіді, у т.ч. про тролейбуси, кредити, специфічні стосунки з депутатським корпусом тощо.

Прослухати повне інтерв’ю Олексія Каспрука у програмі «Суть речей»:

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ