Виділили «квартирні» 3 млн. і «Суперкросу» 900 тис., «Буковині» відмовили (відео)

0
194
Загрузка...

На сесії Чернівецької міської ради 16.03.17 серед інших розглядали питання змін до бюджету, які стосувалися, зокрема, виділенню з резервного фонду коштів на фінансову підтримку футбольного клубу «Буковина», на трасу «Суперкрос» (яка у 5-7 травня має приймати етап чемпіонату світу з мотокросу на мотоциклах з коляскою), на замовлення будівництва квартир для вирішення проблемного будівництва по проспекту Незалежності, 116 а.

 

На жаль, рішення щодо надання цільової субвенції обласному бюджету в розмірі 2 млнл грн. для підтримки футбольного клубу «Буковина» знову не отримало достатню підтримку в залі. Минулого разу воно набирало 19 і 20 голосів з 22-х необхідних для позитивного голосування (тоді були присутні 28 з 42 депутатів). У четвер, 16.03.17, перший раз питання виділення 2 млн. грн. ФК «Буковина» підтримали 17 з 27-ми присутніх депутатів, при повторному голосуванні – 18 з 26-ти…

Нагадаємо, днями питання фінансової підтримки «Буковини» розглядали на профільній комісії обласної ради, яку очолює зірковий бігун Іван Гешко. Він повідомив SportBuk.com, що комісія за допомогу «Буковині», але фінансове управління письмово поінформувало, що коштів для цього в обласному бюджеті немає, тому до цього питання повернуться пізніше. Іван Гешко зазначив, що особисто він також вважає, що необхідно підтримувати головну фуцтбольну команду краю, але, враховуючи спілкування з авторитетними спортсменами, тренерами, фахівцями, він вважає за доцільне виділяти додаткові кошти в рівній кількості на ФК «Буковина» і на всі інші олімпійські види спорту.

Складно сказати, чи взяв до уваги керівник найбільшої фракції у міській раді («Рідне місто») Василь Продан цю заяву зіркового бігуна і керівника обласного відділення НОК України, але виступаючи по питанню щодо виділення коштів «Буковині», він зазначив, що підтримки потребують і інші види спорту. Щоправда, перелічив при цьому Василь Сафронович не лише олімпійські, а й деякі неолімпійські види (власне, не так давно міська рада виділила 160 тис. місцевій федерації панкратіону, що викликало здебільшого негативну реакцію у спортивних колах, де вважають, що варто фінансово підтримувати більш пріоритетні с портивні напрямки).

Повертаючись до фінансових пунктів згаданого вище проекту рішення міської ради, назвемо результати відповідних голосувань.

Щодо виділення управлінню культури міської ради 242 тис. (на виконання рішення суду) – 17 з 26-ти.

Виділення Департаменту містобудівного комплексу міськради 900 тис. на трасу «Суперкрос» – за 22 з 26-ти (рішення прийнято).

Департаменту ЖКГ мміськради на придбання житла (по проблемі «Проспекту, 116 а) – за 24 з 26-ти (рішення прийнято, по відповідному Меморандому передбачалось 7 млн., іншу частину коштів планують виділити згодом).

І 23 з 25-ти присутніх на той час депутатів (плюс мер) підтримали пропозицію щодо внесення змін до програми «Комфортне місто», аби передбачити там можливість придбати тролейбуси. Ця пропозиція з’явилась як наслідок того, що Богдан Ковалюк (до слова, ймовірнйи кандидат на  посаду начальника тролейбусного урпавління) запропонував виділити 12 млн. грн. на придбання тролейбусів. Але були процесувальні проблеми, тому спершу мають внести зміни до програми.

На цій сесії депутати також збирались скасувати рішення виконкому щодо підняття тарифу на проїзд у маршрутках з 3 до 4 грн. Але це рішення ще доопрацьовується (відповідно, і мер не підписав його), тому і про можливе скасування будуть говорити на наступній сесії.

fakty.cv.ua

***

Сесія 16.03.17 (де можна побачити і розгляд інших питань порядку денного):

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ