Бурбак обурений, що «Чернівціобленерго» віддали під контроль російського олігарха

0
255
Загрузка...

Під час війни з Росією віддавати одне з найбільших енергетичних підприємств Чернівецької області під контроль російського олігарха, то треба мати велику зневагу до своєї держави і головне людей, які майже щодня гинуть від російських куль, – зазначив чернівецький керівник фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Максим Бурбак.

 

Звернувся до АМКУ з вимогою переглянути ганебне рішення, а також і до СБУ з пропозицією провести перевірку і, можливо, є необхідність перевірити існуючі рішення по іншим стратегічним підприємствам, – написав на своїй сторінці у Facebook Максим Бурбак, поширюючи своє відповідне депутатське звернення до голови Антимонопольного комітету України Терентьєва Ю. О.:

«7 березня 2017 року Антимонопольним комітетом України (далі – АМКУ) було надано дозвіл ТОВ «ВС Енержі Інтернейшнл Україна» на придбання акцій ПАТ «Енергопостачальна компанія «Чернівціоблнерго» (м. Чернівці).

За повідомленнями ЗМІ, до «ВС Енержі Інтернейшнл Україна» – однієї з найбільших в Україні електроенергетичних груп VC Energy – мають відношення громадяни Російської Федерації Олександр Бабаков, Євген Гінер та Михайло Воєводін. Станом на сьогодні «ВС Енержі Інтернейшнл Україна» ве володіє 45 % акцій «Чернівціобленерго», ще 10 відсотків належить підприємству «ЛД-Україна».

Таким чином, своїм рішенням АМКУ забезпечив перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства ПАТ «Чернівціобленерго».

Вимагаю переглянути дане рішення АМКУ, оскільки дозвіл на придбання контрольного пакету акцій ПАТ «Чернівціобленерго» наданий підприємству, до якого мають відношення громадяни .Російської Федерації, які своїми діями сприяли анексії Криму. Хотів би нагадати, що Олександр Бабаков є депутатом Державної Думи Росії та спеціальним представником президента Російської Федерації по взаємодії з організаціями співвітчизників за кордоном. У 2014 році цей депутат голосував за анексію Криму, за що був включений в санкційний список Євросоюзу за дії Російської Федерації в Криму.

Таке рішення АМКУ викликає справедливе обурення мешканців Чернівецької області, оскільки одне з найпотужніших енергетичних підприємств Буковини віддається під контроль ворогу України, який сприяє загарбанню української території. В теперішніх умовах військової агресії Росії проти України подібне рішення є неприпустимим».

Цікаво, що 25% акцій ПАТ «Чернівціобленерго» були продані наприкінці 2014 р., коли Уряд очолював наш земляк? однопартієць та соратник Максима Юрійовича Арсеній Яценюк. Тоді, напевно, у Максима Бурбака було більше можливостей впливати на правильні рішення та дії щодо стратегічних підприємств. Але тоді «все влаштовувало»?..

fakty.cv.ua

***

Фонд держмайна продав ще 25% акцій «Чернівціобленерго»

***

Чому «Чернівціобленерго» продали на сотні мільйонів дешевше за балансову вартість?!

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ