Депутати вивчають можливість викупу готелю «Черемош» за 240 млн. (відео)

0
245
Загрузка...

Однією з «родзинок» сесійного дня 2.02.17 у Чернівецькій міській раді, судячи з реакції в соціальних мережах, стала пропозиція депутата від «Нар. контролю» Ігоря Наконечного щодо можливого викупу готелю «Черемош» за бюджетні кошти.

 

Ось як прокоментував цю ініціативу на своїй сторінці у Facebook екс-нардеп і співзасновник Буковинського клубу КВН Ігор Шкіра:

«Во поперло “власникам-інвесторам”!!! )))) Скинути баласт за 8 000 000 євро (оціночна вартість 4 млн. євро максимум) + борги ))) – шарман, шарман ))). А гоу! У кого ще щось зависло з проблемами???? .. Хутко до депутата Наконечного і скидайте під департаменти, кабінети, і т.д.))))))… І не забувайте про магарич !!))))))»

Разом з цим гуморним (хоча по суті своїй – доволі невеселим) коментарем п. Шкіра поширив і відповідний матеріал «Молодого буковинця»:

З відповідною пропозицією сьогодні на черговій сесії міськради до депутатів звернувся представник фракції “Народний контроль” Ігор Наконечний, пише molbuk.ua
Зокрема, він зазначив, що до нього звернулося керівництво, а також акціонери готелю, які повідомили йому про те, що після десяти років судової тяганини підприємство мав намір викупити американський інвестор. Щоправда, по завершенню судів до керівництва готелю звернулося комунальне підприємство “Чернівцітеплокомуненерго” з вимогою негайно погасити борги за надані послуги розміром приблизно 1,8 млн грн.
За словами Наконечного, після цього керівництво готельного комплексу звернулося до теплокомуненерго з листом, у якому попросили відтермінувати сплату боргів, проте комунальне підприємство цього листа проігнорувало.
Це, на думку Наконечного, спричинило проблему з інвестором, який згодом відмовився викупити приміщення “Черемошу”.
Наконечний запропонував депутатам ухвалити протокольне доручення про розгляд можливості викупу “Черемошу” Чернівецькою міськрадою. На думку депутата, у цьому приміщенні можна буде поселити всі департаменти, які перебувають у підпорядкуванні міської ради, а також проводити приїжджі туристичні ярмарки.
“Перевезти департаменти в одну будівлю, цим самим звільнити приміщення у центральній частині, які будуть йти потім, наприклад, на аукціони. Можна буде виставляти приміщення в оренду”, – сказав Наконечний, додавши, що вартість туркомплексу складає приблизно 240 млн грн.
За пропозицію депутата проголосували 28 депутатів, рішення прийнято.

***

Як вам таке “кіно”?.. Чи, може, тут пахне дуже вигідною справою? Може, за задумом чи припущенням Ігоря Наконечного,  той готель можна придбати десь за пів ціни і потім або продати дорожче і заробити на вирішення якихось соціальних питань, або інакше заробляти хороші гроші для громади (бюджету)?.. Чи це якась авантюра, некомпетентність або, може, прикол такий?..

Сесія 2.02.2017 р.:

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ