Чернівці впевнено лідирують у рейтингу демократичності міст 2016

1
226
Загрузка...

На цілих 17% випереджає столиця Буковини друге місце у рейтингу демократичності, на оприлюднення якого звернув увагу мер Чернівців Олексій Каспрук, зауваживши: «Поки що втримуємо лідерство».

«Раді оприлюднити результати нашого дослідження “Індекс демократичності міст”, – написав у Facerbook 161101-mista-reytyng-demokratiaIvan Lukerya.

У рамках дослідження ми проаналізували більше 700 нормативних документів у 48 міських радах – документи, які регулюють роботу міських рад, механізми місцевої демократії, прозорість та відкритість місцевої влади.

У результаті маємо рейтинг найбільш демократичних міст України, де найкраще запроваджено стандарти демократичного управління.

Перша п’ятірка демократичних міст виглядає так:
Чернівці – лідер серед всіх інших міст.
Чернігів
Івано-Франківськ
Суми
Краматорськ

Зауважу, що під час складанні Індексу ми керувалися нормативним регулювання – аналізували те, що записано у офіційних документах (регламентах, положеннях, статутах).

Практика виконання потребує окремого дослідження, яке ми розпочнемо найближчим часом. Тому очікуємо новий #Індекс_демократичності_міст. Практика.

Дякую за якісну роботу колегам, з якими разом працювали над дослідженням Ivanna Fedynchuk Taras Sluchyk Михайло Шелеп Yatskoff Mykola

Повні результати звіту Індекс демократичності міст та методологію дослідження можна прочитати за посиланням: http://bit.ly/2e9F5FW».

fakty.cv.ua

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ