У Чернівцях зірвали показ фільму «This is gay propaganda»: ЗА і ПРОТИ (відео)

0
320
Загрузка...

Чи заслуговувало такої уваги те, що у Чернівцях у вузькому колі збирались подивитися документальний фільм «This is gay propaganda» (про Революцію гідності та АТО в контексті ЛГБ-спільноти)? Чи, може, це черговий продуманий «маневр» задля піару і відволікання уваги від інших, серйозніших проблем сьогодення, до виникнення яких причетна і теперішня влада?..

 

Як би там не було, але тема заборони згаданого вище документального фільму канадського режисера 161019-film-gomo-probl-fotoнабула резонансу і активно обговорюється в соціальних мережах.

Ось що написав про це на своїй сторінці у Facebook блогер «Сергій Чернівці»:
“Я не думаю, що когось сильно цікавить моя думка, але ми всі тут для того щоб посперечатися з того чи іншого приводу.))))
Тому –декілька думок про зірваний показ фільму ЛГБТ-спільноти.
1.Показ був проанансований у досить вузьких кругах –і я дуже сумніваюсь що на нього прийшло би більше десяти сторонніх людей з вулиці. Подивились би тихенько, попили би кави, побалакали б годинку і через 3 дні всі би забули як фільм називався.
2.Комусь закортіло трохи піару і показати, що вони готові до майбутніх виборів)). Кидається в очі з десяток “чорних рубах” з емблемами Азову. Ну і звичайно ПС, про який без подібних нагадувань починають забувати. Попіарились – відпрацювали.))
3.Поліція.Ніби і зробили що могли,але не спрацювали на попередження. Як мінімум, в світлі серйозної терористичної загрози могли б хоча б у людей в масках взяти данні–так наприклад роблять у всьому світі з футбольними фанатами. Немає доків при собі–зніми маску. Таким чином попередили б “побиття” – кого там побили (пишу в лапках тому що скорше всього були легкі ушкодження і погрози). Також треба було взяти данні у російськомовного громадянина, який погрожував в “наступний раз всіх положити”. Також не зайвим було б взяти данні у людинии з “своім кладовищем за спиною”–як мінімум прояснити для громадськості що це за “кладовище” чи просто звичайне бахвальство і понти.
4.Ну і найголовніше—Толерантність.)))
Колись давно такі поборники Чистоти і Правди ставали Інквізиторами–тому що вони точно знали,що руді–це зло.
Пізніше вони ж йшли в хрестові походи,заливаючи все навколо кров”.—тому що вони точно знали чия віра правильніша.
А ще потім такі ж як вони вирішили що іх раса–найчистіша,а євреі і ім подібні–зло.
В нащі часи подібні ім люди воюють проти “невірних”–тому що точно знають чий Бог правильніший.
Не можна в Чернівцях як мінімум ділити людей за вірою,поглядами,переконаннями.—в такому разі ми нічим не будемо відрізнятися від тих проти кого йде війна на Сході.
Чернівці завжди були толерантними до всіх–і це завжди було візитівкою Міста–справа всіх небайдужих людей зробити так щоб це так і залишалося.

пс.По виникнувшим питанням—ні ,я не відношу себе до ЛГБТ.)))
І ні–я не прихильник пропаганди гомосексуальності.
І да–я скорше віруюча людина,хоч і не так часто це показую.
І да—я не боюсь що моі діти надивившись пропаганди поміняють орієнтацію.Моя дитина сама вирішить що до чого–якщо цей вибір мені не сподобається–значить я погано іі виховував–але це вже моі проблеми.
ппс.Якщо хтось захоче поговорити “по понятіям)))”—так вам на відео вже пояснили про те що ЛГБТ спільнота була присутня на Майдані (на кухнях,в санітарах напевно)—і іли ви фактично з іх рук.
ппппс.Навіть захотів переглянути той фільм —у кінотеатрі Чернівці–як хлопці самі і запропонували.)))
пппппппс.Найбільше у всій цій “лав-сторі”(зрозуміло між ким?))) ) мені не сподобалися хлопці в масках.–Це вони так геів злякалися чи може це якразь ті що у під”іздах гадять?
Багато ще питань.)))
Вибачаюсь кого затегав і кому це не цікаво.)))
Ну і відео як це все відбувалося.((”

Олексій Каспрук (мер Чернівців):
“Інцидент, що стався у Чернівцях із показом документального фільму канадського режисера українського походження Марусі Боцюрків «This is gay propaganda» є ганебним!

Вважаю, що правоохоронці у цій ситуації повинні були забезпечити дотримання законності і зупинити протиправні дії. Переконаний, що розслідування цього випадку буде проведено оперативно та об’єктивно. Сподіваюся, негідників буде затримано, злочин покарано. Від імені громади Чернівців приношу вибачення режисеру фільму, організаторам показу фільму, чернівчанам та гостям міста, які постраждали від агресивної поведінки та погроз радикально налаштованих осіб.

Соромно, що таке сталося у Чернівцях, місті, яке відоме у світі своєю особливою толерантністю та демократичними традиціями. Втішає, що чернівчани емоційно зреагували та дали принципову моральну оцінку цьому інциденту. Чернівці – вільне, відкрите, демократичне європейське місто, де не може бути посягання на права та свободи людини, розпалювання расової, міжетнічної, релігійної ворожнечі, дискримінації людини за будь-якою ознакою. Пам’ятаймо про це!

Шануймося, чернівчани!”

Надія Бабинська (журналістка, громадський діяч):
“Мені соромно за цих людей. які перешкодили моєму праву пересування, свободі вираження поглядів. свободі у всіх її проявах.

– ви всі тут поляжете, – сказав один. прийшов з колєгами по гомофобії. Малюки в рукавичках і масках. і сивочолі затяті християни.

так і не подивились фільм про лгбт під час майдану і війни.

вони сказали, що хочуть цензури. цензури!”

Олег Громадський (екс-депутат міської ради, учасник АТО):
“Якби в анонсі “зірваного заходу” не поєднували слова – ЛГБТ спільнота, Майдан, АТО, а в назві фільму не було слів – гей, пропаганда, то нічого не було. Впевнений в цьому. ))”

Оксана Драчковська (журналістка):
“А що, в когось є монополія на майдан чи АТО?”

А ви що думаєте з цього приводу?..

fakty.cv.ua

***

***

***

***

 

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ