Парк «Жовтневий» стає на шлях кардинальних змін

0
1631
Загрузка...

Найближчим часом частина парку «Жовтневий», розташована в районі ФОК «Олімпія», має, як кажуть, «змінитися до невпізнаваності», і, зрозуміло, в кращий бік! Загальний напрям грядущих кардинальних змін – творчий, креативний, цікавий і, звісно, з прицілом на покращення комфортності життя мешканців мікрорайону та підвищення туристичної привабливості Чернівців.

 

Інфраструктурні зміни та розвиток цієї частини парку «Жовтневий» – тема першого АРТ-хакатону, який 160611-hakaton-Zhovtneviy-3-Kasprukстартував 11.06.16, за підтримки місцевої влади та житлового комплексу «Водограй».

Про старт проекту першим в інтернеті повідомив міський голова Олексій Каспрук:
«Перший АРТ-хакатон успішно стартував у Чернівцях. Він присвячений розвитку парку «Жовтневий».
Креативна і дружня атмосфера! Очікуємо на цікаві проекти, які допоможуть цю зелену оазу міста перетворити в улюблене комфортне місце відпочинку чернівчан. Багато молоді, є й професіонали архітектури та дизайну. Багато гостей з інших міст. Дякую усім, хто небайдужий і хоче наше місто зробити затишним, комфортним, цікавим. Чернівці того варті!»

Розпочався захід з «кави натхнення»:)

Про результати цієї «мозкової атаки» дізнаємось згодом.

Зауважимо, що серед пропозицій, які надходили останніми роками, були, звісно, і спортивні. Зокрема, з ініціативи тренера «олімпійки» Лідії Січенікової – Олега Осипенка в публічній площині «засвітили» потенційну інвестиційну пропозицію щодо сусідньої з ФК «Олімпія» земельної ділянки, на якій раніше за генпланом був запланований Льодовий палац. Там пропонується розташувати гарний сучасний комплекс (в стилі «Водограю»), де вздовж дороги (вул. Воробкевича) і «приплюснутою» літерою «П» на першому поверсі були би магазини, фітнес-клуби, кафе і т.п., на 2-3 поверхах – готель (тобто це те, що може дозволити заробити і утримувати соціальну спортивну частину), а в середині – штучне покриття (розміром приблизно з футбольне поле), розмічене на різні ігрові майданчики, з можливістю, використовуючи всю спортивну площину, проводити змагання зі стрільби з лука аж до чемпіонатів Європи та світу;) Відповідні пропозиції направлялись вже і міській владі.

Ще одна потенційна спортивна пропозиція стосується схилу, невеличку частину якого можна використати для облаштування траси для велоспорту (4-крос). У цій темі добре орієнтується титулований чернівецький велогонщик Денис Осадців.

Далі буде…

fakty.cv.ua

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

АРТ-хакатон: розвиток парку “Жовтневий”, за підтримки ЖК “Водограй”. 11.06.16

***

У Чернівцях героїв змагань запрошують на каву з круасанами і журналістами:)

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ