Власник румунського паспорту програв суд і має сплатити за розмитнення мільйони

1
3676
Загрузка...

Триває «полювання» на власників румунських паспортів, які заїжджають на територію України на придбаних за кордоном машинах, не сплачуючи мито.

 

І це попри те, що після перекриття дороги біля митного посту «Порубне» правоохоронці ніби пообіцяли протестуючим виконати їхні вимоги, у т.ч. припинення переслідування «українських румунів», які заїжджають до України на авто, як громадяни сусідньої країни, а отже не сплачують мито.

До цього відомо про два випадки, коли навколо цієї специфічної теми громадянства і розмитнення авто відбулися судові процеси на Буковині. У Чернівцях один із таких власників румунського паспорту виграв справу, і йому скасували штраф. У Новоселиці, навпаки, виграла митниця, хоча там, як зазначають деякі фахівців, мали місце процесуальні порушення.

І ось 8.04.16, як стало відомо fakty.cv.ua з власних джерел, Герцаївський суд ухвалив рішення також на користь митниці, внаслідок чого власник румунського паспорту тепер, за неперевіреними даними, має заплатити штраф у розмірі десь 2,8 млн. грн. Звісно, буде і апеляція, але…

Цікаво, що цього ж дня лідер фракції «Народного фронту» у Верховній Раді Максим Бурбак заявив про намір винести на розгляд парламенту законопроект про скасування ввізного мита на вживані авто. Тобто владна фракція фактично визнає неадекватність митної політики щодо ввезення вживаних машин з-за кордону, але суди ухвалюють рішення проти власників авто, які заїжджали на них до України, користуючись наявністю громадянства іншої країни.

Разом з тим, цей виграний митницею суд, напевно, ще більше спровокує потенційних учасників оголошеної нової акції протесту проти «головного митника Буковини» Миколи Салагора, яка має розпочатися 11 квітня.

fakty.cv.ua

***

Бурбак і Ко вирішили невідкладно скасувати ввізне мито на вживані авто

***

Акцент в протестах змістився з «румуномовних» на «проти корупціонера Салагора»

***

Вимоги учасників блокування митниці пообіцяли виконати. Конфлікт вичерпано?

***

У Румунії спроби надати етнічний характер блокуванню митниці назвали провокацією

***

Протести: Дорогу до митного посту в Порубному таки перекрили

***

«Україно-румунських» власників авто пробують штрафувати (відео)

***

«Інформаційна бомба» про подвійне громадянство в обласній раді

***

 

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ