Провокації і конфлікти навколо комплексу «Гіпербуд» на Проспекті (відео, фото)

1
1709
Загрузка...

Практично цілий день 23.02.16 тривали конфлікти і протистояння біля торгівельного комплексу «Гіпербуд» на проспекті Незалежності у Чернівцях.

 

Зранку до приміщення комплексу увірвалась поліція, аби вилучити певні документи. Для цього виламали двері до одного з кабінетів. А до іншого кабінету зайшли через розбите вікно.

Документи вилучали чомусь в присутності підозрілих понятих, які й стали чи не головним каталізатором конфліктних подій. Один з них, за свідченням очевидців, будучи напідпитку, після виходу з приміщення почав кричати, що він з Донецька, і ображати присутніх, серед яких були представники ініціативної групи ТЖК «Проспект 131» (фактичні інвестори, чиї права порушують), активісти, АТОвці, місцеві депутати, журналісти. У пориві пристрастей учасник АТО Євгеній Марусик («Карандаш») не зміг стриматися і накинувся на підозрілого свідка. Євгена двоє поліцейських відтягнули в бік. Але за ними побігла активістка Антоніна Бабюк, і згодом «Карандаша» відпустили.

До слова, п. Антоніні добряче дісталось від спецпризначенців (припускають, що це «Сокіл»), які охороняли вхід до комплексу (серед них були й «знайомі обличчя» – ті ж, які стояли на дверях під час гучного обшуку в квартирі депутата Ростислава Білика). Один з них, за словами п. Антоніни, схопив її, вдарив коліном в живіт, а також завдав інших тілесних ушкоджень (у т.ч. такі, які були видні візуально на обличчі). «Гідно», нічого не скажеш – про дії спецпризначенця…

На місці працювала слідчо-оперативна група Шевченківського райвідділу поліції.

Один із правоохоронців пропонував активістам поїхати і провести експертизу тих підозрілих свідків. Присутні зазначали, що стільки часу минуло, що вони вже тверезіють.

Водночас активісти не відпускали машину слідчо-оперативної групи, куди занесли вилучені документи. Присутнім пропонували при свідках зробити «переоблік» тих документів.

Були присутні чимало депутатів міської ради. «На передку» перебувала керівник фракції БПП «Солідарність» Наталія Якимчук. Від неї деякі «вимагали» забезпечити і присутність представників прокуратури (враховуючи, що чоловік п. Наталії є прокурором області). Згодом, ближче до вечора, представник прокуратури приїхали.

«Непоняток» навколо цього комплексу вистачає. Конфлікт тягнеться давненько. І коли та як завершиться, – складно сказати або спрогнозувати… Та й сама ситуація непроста. Адже, як зазначив присутній депутат міськради Володимир Сєхов, юридично забудовники ніби й праві. Але й підприємців-інвесторів можна зрозуміти, бо їх права теж порушують. До того ж, виявляється, по цій справі в судових «розборках» перебуває і міська рада. Причому навіть депутати, або, як мінімум, багато хто з них не дуже в курсі цих судових справ… (утім, це теж не нове для теперішньої міської ради – можна пригадати, як недавно суд скасував рішення міської ради про звернення щодо недовіри Уряду, а депутати дізнались про це лише пост-фактум…)

Хто володіє важливими деталями навколо цього конфлікту («Гіпербуд» – «Проспрект 131»), прохання ділитися – в коментарях або на fakty.cv.@gmail.com

fakty.cv.ua

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Скандал навколо ТЖК “проспект 131”

***

***

***

«Війна» навколо торгово-житлового комплексу «Проспект 131» (відео)

***

В “Рідному місті” почались обшуки (+відео, подробиці)

***

Білик перебуває в Ізраїлі, відповідати по закону не буде, – публічна заява

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ