Протест у Києві – не Майдан-3, а продовження Революції Гідності (відео)

1
224
Загрузка...

Ветерани АТО, активісти Євромайдану та інші небайдужі розпочали 20.02.16 у Києві акцію протесту і висунули владі ряд вимог.

 

Хоч протестуючих намагаються дискредитувати, розповсюджуючи інформацію про «російські сліди» у цих протестах, представники «Революційних правих сил» наголошують на тому, що вони не збираються робити нічого незаконного, і що їх боротьба спрямована на те, щоби змусити владу виконати обіцянки, дані (і взяті на себе) на Майдані.

Під час прес-конференції колишній народний депутат 4-х скликань Юрій Кармазін повідомив, що внаслідок ініційованих РПС консультацій між різними громадсько-політичними силами була підтримана програма дій всеукраїнського руху за відновлення конституційного ладу України.

На тій же прес-конференції були оприлюднені вимоги до влади, серед яких, зокрема, відставка Уряду, дострокові парламентські вибори, заборона теперішнім урядовцям виїжджати за кордон, запровадження воєнного стану в Донецькій, Луганській областях та Криму, введення санкцій проти російських компаній, непідвищення комунальних тарифів тощо.

На думку представників РПС, якщо змінити керівництво держави на більш патріотичне і порядне, Україна може значно швидше і урегулювати конфлікт на сході, і з глибокої кризи вийти. Протестуючі акцентують увагу, що Україна після урегулювання проблем на сході має залишатися у своїх офіційних кордонах, і Крим теж має бути повернутий. А переговори щодо мирного урегулювання вимагають проводити виключно під жовто-блакитним прапором, на основі Будапештського меморандуму, але із залученням також Польщі та Туреччини.

Загалом, їх риторика зовсім не виглядає проросійською, а, навпаки, – проукраїнською, патріотичною і доволі близькою до теперішніх настроїв багатьох громадян України.

Вимоги до влади протестувальники оголосили і на Віче 21.02.16 на Майдані.

Там було встановлено ще декілька наметів, в яких на ніч, за повідомленням деяких ас-медіа, залишилось приблизно 200 протестуючих.

Тим часом, в інтернеті з’явилась інформація про те, що деякі об’єднання ветеранів АТО відхрестилися від зв’язків з організаторами акції протесту, яка стартувала 20 лютого 2016 р. Хоча учасники згаданої вище прес-конференції, які причетні до АТО, називають конкретні підрозділи, у складі яких брали участь в антитерористичній операції.

Штаб РПС змінив свою дислокацію – з готелю «Козацький» перемістились на місце базування бійців батальйону «Азов».

Засоби масової інформації не дуже інформують про теперішні події на Майдані. Натомість це активно робить «17 канал», до якого, кажуть, причетні колишні члени команди Януковича – Арбузов і Захарченко. Докази цього не зустрічались. Але сам «17 канал» та його співробітники вже постраждали, ймовірно, саме через ці припущення. Знімальну групу атакували прямо під час стріму в центрі Києва. Також в ніч на 21.02.16 невідомі увірвались до офісу каналу і виламали деякі двері та нанесли шкоду наявній там техніці (зокрема, вирвали головний сервер і т.п.).

fakty.cv.ua

***

***

Погром на телеканалі

***

Напад на журналістів

***

Майдан-3? У Києві встановлюють намети, є сутички з силовиками (відео)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ