Петиція щодо заборони збору коштів у школах та садочках Чернівців (збір підписів)

1
1364
Фото: kotsubynske.com.ua
Загрузка...

Проблема збору коштів у загальноосвітніх та дошкільних закладах, на жаль, дуже добре відома чернівчанам. Багато кого (а швидше – абсолютну більшість) ця «традиція» обурює. То чому мовчати?..

 

І ось тепер на відповідному сайті з’явилась петиція щодо заборони збору коштів:
«Тепер, напевно, у всіх загальноосвітніх та дошкільних закладах заведено збирати кошти з батьків. Причому не лише для вирішення конкретних проблем, а так звані «квартальні», «річні», ще якісь там. ЧОМУ?! Звісно, є ситуації, коли, можливо, доречно шукати можливості вирішити якісь проблеми, залучивши позабюджетні кошти. Але це не має носити системний характер і зобов’язувати батьків регулярно здавати гроші в ці заклади! По-перше, проблеми мають бути конкретизовані. І лише після того, як керівництво закладу звернулось офіційно до управління освіти або міської ради і отримало офіційну відповідь, що на вирішення такої-то конкретної проблеми коштів в бюджеті немає, можна звертатися до батьків. Донести до них суть конкретної проблеми і запитати, чи можуть батьки якось долучитися до її вирішення. І лише якщо більшість батьків вважають, що справді треба пробувати вирішувати цю конкретну проблему із залученням позабюджетних коштів, можна обговорювати деталі щодо можливих індивідуальних внесків на цю справу. І категорично заборонити обов’язковість внесків: хто з батьків може і хоче, – дає згоду і скидається на вирішення конкретної проблеми, хто не може або не хоче, – не скидається. При цьому вищому керівництву варто акцентувати увагу на неприпустимість упередженого ставлення до дітей та їх батьків, які з певних причин не погодилися здати кошти на вирішення якоїсь проблеми. Отож, пропонується вивчити можливість повної заборони збору коштів у загальноосвітніх та дошкільних закладах Чернівців, крім як з ініціативи самих батьків та виключно на добровільній основі кожного з них».

Підписати (підтримати) петицію можна тут:
http://zvernennya.chernivtsy.eu/petitsiyi/zaboroniti-zbir-koshtiv-z-bat-kiv-u-zagal-noosvitnih-ta-doshkil-nih-zakladah/204
***

Інші рекомендовані петиції:

Петиція за освітлення стадіону «Буковина» увечері для оздоровчих занять

***

Відмінити необдумане рішення міського голови про закриття автостанції № 2 по вул. Фастівська, 33 б

***

Матеріал в тему:

Шкільні реалії: “Чому здаємо і скільки ще будемо здавати гроші?”

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ