Гриценко розказав як просто і ефективно боротися проти корупції (відео)

0
520
Загрузка...

Прості і реалістичні пропозиції щодо ефективної боротьби з корупцією озвучив на Антикорупційному форумі 23.12.15 у столиці лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко.

 

Але чомусь складається враження, що насправді в Україні на рівні прийняття рішень ніхто не збирається реально боротися з корупцією, а справа лише у тому, як політично вдаліше використати антикорупційну риторику для піару і підняття рейтингу.

Звіт про Антикорупційний форум:

У Києві влаштували другий Антикорупційний форум, організований головою Одеської ОДА Міхеїлом Саакашвілі та депутатами від партій «Блок Петра Порошенка», «Самопоміч», а також іншими активістами та громадськими діячами.

«Більше 80% українців і ми в тому числі вважаємо, що корупція – головна перешкода на шляху України до процвітання. Ми – громадські активісти, чесні політики, журналісти і просто патріоти своєї країни закликаємо всіх співгромадян згуртуватися для боротьби з цим злом», – заявив Саакашвілі анонсуючи форум.

Раніше Саакашвілі казав, що завданням антикорупційного форуму не є створення політичної партії.

Глібовицький: Ми прохлопали те, як нова влада перебрала на себе хвороби старої.

18:40 «Я прошу вас об’єднатися на місцях. Україна сьогодні друга в світі по рівню корупції після Уганди. Наша мета – токсичне середовище для корупціонерів», – каже Лещенко.

Учасників розділили на два зали. В першому поставили столи, роздали ватмани і маркери – сюди запросили всіх, хто буде «напрацьовувати» антикорупційні ініціативи. В другому тільки стільці – там можна просто послухати. 6200 учасників зареєструвалося для участі.

19:05 Пекар вигнав всіх, хто «хоче послухати і нічого не може запропонувати» в інший зал. Збирається під «абсолютну тишу трошечки помріяти, розбитись на пари и стати обличчам до обличча».

«Коли учасників попросили визначитись, чи вони будуть працювати чи слухати – зала з маркерами спорожніла», – повідомляє Наталка Тарасовська.

19:13 Пекар пропонує обрати «хранителів столу», звучить дуже дивно. У кого не буде «хранителів», тому «допоможуть».

19:10 В другу залу пішли ті, хто «хоче послухати». Прийшли, а там: Савік Шустер, Дмитро Добродомов, Саша Боровик, Анатолій Гриценко.

«Цей форум – це суспільство, яке повстало проти цієї закостенілої влади. Це надія, що щось серйозне у цій країні станеться», – каже Шустер.

19:30 Василь Горбаль каже, що все, що можливо вже зробив: «Все, що можна робити у боротьбі з корупцією, я насправді роблю».

19:25 Гриценко: «Підніміть руки, хто вірить у слова Порошенка, коли він обіцяв зламати хребет корупції». Рахує руки. Десять.

19:40 Тимофій Мілованов: «Критично важливо перейти на нові правила гри, щоб багаті люди, нехай вони будуть багатими, але нехай допоможуть решті, створивши робочі місця»

19:50  Євген Чичваркін зачитує звернення до Форуму від Міхаіла Ходорковського. Каже, що Саакашвілі стане прем’єром.

«Перше, що може зробити Саакашвілі, коли стане прем’єр-міністром, і я йому цього бажаю, – це змінювати регуляторні механізми».

20:05 Парковка біля форуму, автомобілі.

Нічого так авто у борців з корупцією:)
Нічого так авто у борців з корупцією:)

20:11 Секція скінчилась. Шукають якусь сумочку, яку хтось забув: «Будь ласка, поверніть сумочку, поверніть на сцену»

20:15 На сцену викликають фіналістів секції: Мустафу Найєма, Єгора Соболєва, Тимофія Мілованова, Віталія Шабуніна.

Саакашвілі: «Україна перетворилась на стид та срам, в найбіднішу країну Європи. Причина тому – корупція»

20:53 Почався виступ Саакашвілі.

Саакашвілі: «Польща та Україна були на одному рівні 24 роки тому. І де зараз Польща? А де Україна? Ніхто не бажає інвестувати в Україну? Чому? Корупція. Активи країни скорочуються, а пасиви зростають. Ми маємо дуже сумну статистику»

21:10 «Політики обходяться з Україною, як з дійною коровою. Але корова давно здохла. А вони ніяк не можуть зупинитися. Уряд продовжує сидіти на схемах. Так погано, як зараз не було ні при Кучмі, ні при «помаранчевих», ні при Януковичі. Ніколи. Чверть віку триває розграбування величезного багатства України», – промова імені Саакашвілі.

21:12 Ого. Саакашвілі набирає обертів: «Я не боюся ні Сєні, ні Бєні. Потрібно не їх боятися, а гніву українського народу». Бурхливі овації.

21:30 «Це і є початок Майдану. Нового Майдану».

21:30 Приймають тезиси:

– Правоохоронці не справляються зі своїми завданнями;

– ми збираємося через рік;

– створюємо «Рух за очищення»;

– 18 січня у Харків новий форум;

– головне зло – корупція;

– створення координаційної ради з обміну рішеннями перемоги над корупцією.

hromadske.tv

***

***

 

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ