Чернівчанин: На румунських номерах їздять багато, співчуття висловлюють мало

0
1616
Загрузка...

Чернівчанин поклав квіти до Генконсульства Румунії у Чернівцях і висловив подив, що так мало людей роблять жести співчуття у зв’язку з трагедією в румунському нічному клубі – при тому, що чимало буковинців користуються деякими привілеями завдяки громадянству Румунії…

 

На своїй сторінці в соціальній мережі чернівчанин, який в інтернеті відомий як «Сергій Чернівці», написав:

«Сходив сьогодні до Румунського Консульства у Чернівцях.

Поклав квіти. Запалив свічку.

Ще раз висловлюю щирі співчуття родичам і близьким загиблих.

Якось задумався я вчора, що малувато людей прийшли висловити співчуття.

Як кататися на іноземних номерах – так всі відразу «іноземці», а як відповісти чимось країні, яка дала тобі можливість «відчути себе європейцем» – так немає їх.

Варто було б якось поважати країну, яка дала вам можливості.

P.S. Не маю відношення до людей з подвійним громадянством.

P.P.S. А можливо просто і не знають люди – чомусь мало висвітлювали в новинах, люди підходили і запитували що це і чому…»

Генеральний Консул Румунії у Чернівцях Елеонора Молдован 2.11.15 відреагувала на жест буковинців такими словами в соціальній мережі:

«Bід імені румунської держави висловлюю подяку органам української влади та буковинцям за висловленні співчуття, за свічі та квіти покладені біля приміщення Генерального консульства Румунії в Чернівцях в пам’ять жертв загиблих під час пожежі в Бухаресті, 30 жовтня 2015 року.
Нехай Господь упокоїть душі померлих!»

Трагедія в Румунії: У нічному клубі загинули десятки людей, багато постраждалих

У результаті пожежі, що сталася в ніч на суботу в одному з популярних нічних клубів у центрі Бухареста, 27 людей загинули, ще близько 180 постраждали.

Про це повідомив у суботу віце-прем’єр, міністр внутрішніх справ Румунії Габріел Опря.

У п’ятницю в клубі, розташованому в підвальному приміщенні, проходив безкоштовний рок-концерт, на який прийшло близько 400 молодих людей. За попередніми даними, під час піротехнічного шоу загорілися елементи декору з пінопласту на стелі, почалося сильне задимлення, а потім пролунав вибух.

Як повідомили очевидці, багато відвідувачів в паніці кинулися до єдиного виходу, де сталася тиснява. Як повідомляється, багато хто загинув від задухи. За даними румунських ЗМІ, серед загиблих є іноземці.

На місце події прибули 60 бригад швидкої допомоги та пожежні, був розгорнутий мобільний госпіталь. Постраждалі були доставлені в 10 лікарень Бухареста.

Стан 25 госпіталізованих оцінюється як критичний, у багатьох – серйозні опіки. Генеральний секретар міністерства охорони здоров’я Румунії Раєд Арафат повідомив, що число жертв трагедії може зрости.

Президент Румунії Клаус Йоханніс висловив співчуття сім’ям загиблих при пожежі. “Я шокований і глибоко засмучений трагедією, що сталася сьогодні вночі в центрі міста. Це дуже сумний момент для всіх нас, для нашого народу і для мене особисто”, – написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook. При цьому він висловив “солідарність з сім’ями тих, хто постраждав від цієї трагедії”.

glavnoe.ua

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ