«Ставленник Ахметова» вже має успіхи у буковинському підрозділі Держгеокадастру

1
830
Загрузка...

Виконуючий обов’язки керівника обласного управління Держгеокадастру Вадим Чувпило, якого Буковина зустріла «скандально», вже освоївся на новому місці і за короткий термін встиг вивести очолюваний підрозділ з аутсайдерів на середні показники по Україні.

 

Нагадаємо, що уродженець Дніпропетровщини, отримавши призначення на Буковину, потрапив тут під «інформаційні атаки». Деякі ЗМІ назвали його «ставленником Вілкула і Ахметова» і вилили на нього добрячу порцію негативу. І це все на фоні заочного конфлікту з губернатором.

Проте Вадим Чувпило ці атаки витримав і сьогодні вже згодився розповісти fakty.cv.ua про свої перші успіхи на новій посаді.

– Як пройшли перші два тижні роботи на новому місці?

– Перші дні роботи, безумовно, були особливими. Особливими у тому розумінні, що буквально у перший робочий день я зустрівся з усім колоритом емоцій і настроїв – як місцевої влади, так і колективу (у тому числі структурних підрозділів). Відразу хочу акцентувати на тому, що все це стало безцінним досвідом для подальшої роботи. Протягом двох тижнів я переконався, що на місцях працюють справжні фахівці, віддані власній справі і готові, незважаючи на непрості часи, працювати yа користь людям. Майже на кожному кроці була підтримка та розуміння, адже робимо спільну, а головне гарну, справу.

Пріоритетними напрямками моєї діяльності на початковому етапі стали знайомство з керівниками територіальних відділів Держземагентства у районах та містах області, а також детальний аналіз справ та документообігу, які здійснюються ними. Скажу відразу: проблеми є (до їх вирішення не прийнято обговорювати, як кажуть у народі, – не виносити сміття з двору), і якомога швидше їх розв’язання дасть змогу повноцінно функціонувати у подальшому створеним територіальним відділам Держгеокадастру. Тому із задоволенням розповім все, коли відпрацюю кожну з них.

– Обіцяного дзвінка від губернатора дочекались?

– Обіцяного дзвінка від губернатора на сьогодні не було, але я переконаний, що причиною цього була відсутність результатів мого перебування на посаді у перші дні. Мені добре відомі повноваження місцевих державних адміністрації, як обласного, так і районного рівня, і знаю, що представники президента на місцях дуже зайняті люди з щільним робочим графіком. Але на сьогодні вже маю непогані показники власної діяльності, а з потужним монолітним колективом вже побудовано якісно нову структуру Управління Держгеокадастру у Чернівецькій області, з новими функціями та реформованими за вимогами сучасності повноваженнями.

– Як йде процес реорганізації?

– Процес реорганізації розпочався активно, а головне – вчасно. Незважаючи на той факт, що два тижні тому Чернівецька область була на останньому місці серед інших областей за темпами реорганізації. Сьогодні, завдяки швидким діям та вчасним рішенням, нам (колективу) вдалося вийти на середні показники по Україні і найближчим часом реорганізацію Головного управління буде завершено на 100%. Реорганізація територіальних відділів розпочнеться паралельно, відразу після призначення керівників цих відділів.

Окремо хотілося б висловити подяку Реєстраційній службі Чернівецького міського управління юстиції, яка без виключення, в усіх питаннях, пов’язаних з реєстраційними діями, проявила себе як компетентний та високопрофесійний орган.

– Наскільки реорганізаційні клопоти дозволяють займатися і поточними актуальними проблемами галузі, чи є добрі новини для користувачів земельних послуг?

На мою думку, реорганізаційні клопоти – це щось на кшталт пологів, адже наслідком є утворення нової служби, а головне, що реорганізація несе позитивні зміни у якості надання адміністративних послуг, взаємодії Держгеокадастру з іншими органами державної влади і, що важливо, у задоволені сучасних потреб громадян, пов’язаних з вирішенням земельних питань.

Одним із яскравих прикладів реальних змін є створення електронної он-лайн послуги «Замовлення витягу з Державного земельного кадастру». Починаючи з 1 липня 2015 року громадяни всієї країни отримали новий рівень сервісу. Якщо раніше замовлення витягу відбувалося лише за місцем розташування ділянки, то сьогодні громадянин, який має намір отримати таку адміністративну послугу, може через Публічну кадастрову карту, яка розміщена на офіційному сайті Держгеокадастру, з будь-якого куточка України здійснити таке он-лайн замовлення. Отримати готовий витяг можна в будь-якому з 660 центрів надання адміністративних послуг, так само по всій Україні. Єдиний документ, який при цьому знадобиться, – посвідчення особи. Результатом є економія часу, а головне – усунуті всі можливі прояви корупції. При цьому вартість послуги з надання витягу з Державного земельного кадастру залишилась незмінною і становить 53 гривні. Ці кошти спрямовуються до загального фонду Державного бюджету України.

Загалом, головним завданням є швидкий і безперебійний перехід, для своєчасного надання адміністративних послуг і розгляду звернень. Не менш важливим є кадрове оновлення, вже наступного тижня в офіційних ЗМІ вийде оголошення про проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців у Головному управлінні Держгеокадастру у Чернівецькій області, тому запрошуємо всіх бажаючих з відповідною освітою взяти участь.

– У наш час суперактуальною є тема виділення земельних ділянок для учасників АТО. Ваш підрозділ у цьому процесі яку роль відіграє?

– Враховуючи, що на сьогодні розпорядником земель сільськогосподарського призначення державної форми власності, за межами населеного пункту, є Головні управління Держгеокадастру в областях, питання забезпечення учасників АТО земельними ділянками для ведення особистого селянського господарства є одним з ключових. Надання таких земель у власність учасникам АТО – це найменше чим держава може віддячити своїм героям за їхній внесок у захист територіальної цілісності.

Протягом 2014-2015 (І півріччя) років від учасників АТО до Головного управління надійшло 112 звернень, всі розглянуті вчасно. Сьогодні робота продовжується і Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру зробить все можливе, аби жоден учасник АТО не залишився поза увагою і реалізував своє право на отримання земельної ділянки.

Записав Григорій ПАСАТ, fakty.cv.ua

«Ставленник Ахметова» приїхав на Буковину працювати, а не конфліктувати (ексклюзив)

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ