Проблеми «після»: АТОвець взламав двері до офісу громадського діяча

0
205
Загрузка...

Подібні проблеми періодично «анонсуються» і фахівцями-психологами, які розуміють, що «жахи війни» серйозно впливають на учасників бойових дій і що «після» це може і негативно позначитися на їх поведінці в суспільстві…

 

Fakty.cv.ua вже звертали увагу на ці «специфічні проблеми» та конфліктні ситуації, які можуть «несподівано» виникати за участю АТОвців. Як ми вже зазначали, останнім часом в народі (та й в експертному середовищі) періодично обговорюють загрозу різноманітних конфліктів, які можуть виникати за участю (або навіть з ініціативи) деяких учасників військових дій в зоні АТО. Навіть самі окремі «АТОвці» визнають, що після того «жаху» на передовій вони відчувають зміни у психіці. У т.ч. підвищену агресивність, конфліктність тощо. Є знайомі «АТОвці», які, як кажуть, самі вже не раді своїй «зайвій агресії», яка з’явилась після «кошмарів» війни… Тому, напевно, дуже важливо приділяти належну увагу в т.ч. психологічній реабілітації учасників АТО.

Про це публічно заговорив і керівник громадської організації «Альтернатива- Є», організатор «Хакатону енергетичної свободи» та інших цікавих заходів Віктор Гищук. Але, на жаль, після того, як сам опинився в епіцентрі такої неприємної «пригоди» за участю АТОвця… Про це п. Віктор 2.08.15 повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі:

«І дійсно байдужість вбиває не гірше кулі!
Нині став учасником пригоди, коли учасник АТО і «ведевешник», а нині демобілізований чоловік, в стані агресії виламав ворота до подвір’я, де мій офіс, та виламав двері! Я не слабо злякався і думав, що вже кінець! Але з Божою допомогою ми розібралися!
Принципово не називатиму прізвищ! Точно так само принципово не подавав заяву у міліцію, хоча міліція приїхала!
Друзі знають і я скажу, що не належу до лякливих, але мені було страшно, дуже страшно! Коли чоловік, сильний, здоровий, в стані агонії і напідпитку просто за 2 хвилини виламав двері, вщент виламав! Як у фільмах!
Питання в іншому! Чому з такими людьми не працюють психологи? Чому їх кидаємо всі ми напризволяще??? Вже опісля я задався такими думками…
Це реальна біда! І ми включатимемось з понеділка в роботу над такими проблемами!!!

Плюс дуже закликаю молодь юридично грамотну розібратися у процедурі виклику міліції! Що в них на пульті, як в них на пульті, що вони мають писати і складати???
Бляха, з буйним дядьком мали пригоду 15 хв. З міліцією 40… Парадокс…
Виявляється, міліція просто приїхати на виклик не може, вже якшо приїхала, то мають бути наказані і винуваті… Рапорти-«шмапорти» і заяви… Реально страшно викликати міліцію… Не знаєш як все обернеться потім… Шок!»

Що ж, як кажуть, є над чим працювати! І цим, безумовно, мають займатися не лише і не стільки громадські діячі – такі проблеми мають вирішуватися на державному рівні, з відповідними програмами, фінансами, фахівцями і т.п. Якщо ігнорувати це «пост-АТОвське явище», наслідки можуть бути непередбачуваними…

***

https://youtu.be/NuOPnrIw-y4

***

Починаються побутові конфлікти за участю «атовців»?..

***

Поранений в АТО про реалії «після»: Сам не піду, заберу з собою декількох тварюк

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ