Бюджет Чернівців збільшився на ~63 млн., які підуть в основному на субсидії…

0
140
Загрузка...

Видатки міського бюджету зросли на 62,7 млн. грн. Відповідні зміни внесені на останній сесії міської ради.

Ці кошти, як інформує прес-служба міської ради, буде спрямовано на виплату субсидій, забезпечення
харчування дошкільнят, встановлення сонячних колекторів, ремонт житлового фонду, боротьбу з борщівником Сосновського, надання допомоги найбільш потребуючим громадянам та ветеранам війни.   Про це  повідомили у фінансовому управлінні міської ради.

Зокрема, збільшено обсяг субвенції з державного бюджету на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання та водовідведення, квартирної плати (утримання будинків, споруд та прибудинкових територій) на 56,4 млн. грн.

У зв’язку із значним ростом цін на продукти харчування  видатки на забезпечення харчування дітей в дошкільних навчальних закладах збільшено на 3,4 млн. грн., в тому числі на 1,9 млн. грн. за рахунок надходжень від батьківської плати.

Обсяг бюджету розвитку збільшено на 1,5 млн. грн. Ці кошти буде спрямовано на:

– реконструкцію системи зовнішнього освітлення з встановленням автономного джерела енергії (енергія сонця) – 0,4 млн. грн.;

– реконструкцію системи гарячого водопостачання з встановленням вакуумних  сонячних колекторів на ДНЗ № 41 – 0,5 млн. грн.;

– надання субвенцій бюджетам районів у місті – 0,7 млн. грн., в т. ч.: на капітальний ремонт та реконструкцію житлового фонду – 0,6 млн. грн. (Першотравневого району – 0,2 млн. грн.,  Садгірського району – 0,4 млн. грн.), на придбання обладнання та предметів довгострокового користування для управління праці та соціального захисту населення Шевченківської районної в місті ради – 0,1 млн. грн.

На природоохоронні заходи, зокрема знесення аварійних дерев, ліквідацію борщівника Сосновського, за рахунок коштів фонду охорони навколишнього природного середовища спрямовано 0,6 млн. грн.

За рахунок цільового фонду соціально-економічного розвитку міста виділено 0,3 млн. грн. для надання адресної матеріальної допомоги чернівчанам, які опинились у складних життєвих обставинах.

На надання кредитів молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) та придбання житла додатково спрямовано
0,3 млн. грн.

Для проведення заходів з нагоди відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни 0,1  млн. грн. виділено  для надання фінансової підтримки міській раді організації ветеранів України.

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ