Мобілізацію зриває влада, яка перетворила чоловіків на «гарматне м’ясо»

0
601
Загрузка...

Чому кількість добровольців критично відстає від планів мобілізації, які ставлять перед військкоматами? Цьому є свої логічні пояснення.

 

МОБІЛІЗАЦІЮ ЗРИВАЄ ВЛАДА

БО САМЕ ВОНА ПЕРЕТВОРИЛА УКРАЇНСЬКИХ ЧОЛОВІКІВ НА «ГАРМАТНЕ М’ЯСО»

І найперший аргумент щодо цього – невизнання добровольців учасниками АТО. Це ж як треба не любити, коли б не сказати – ненавидіти свою державу, щоби її найбільших захисників-патріотів позбавити статусу! А ще ж ми маємо і по-друге, і по-третє, і тощо.

Скажіть, чи чув хтось із нас про те, щоби країна, яка захищається від агресора, не видавала  своїм солдатам зброю, обмундирування, харчі? Подібні дії мають тільки одне означення – зрада верхівки. Бо ж чим іще пояснити такий дивовижний факт, який нині обговорюють українці: 241 день тримали оборону донецького аеропорту кіборги. А після приїзду начальника Генштабу Віктора Муженка за два дні його практично здали. Недарма ж «Вітю-війну» – а саме так називали Муженка в мирний час – нині перейменували у «Вітю-катафалк».

За словами військового оглядача Юрія Бутусова, особисту сміливість Муженка обмежує мислення на рівні командира батальона. Та ще шори на очах – він чомусь не бачить російських військ на Сході України. Отакої! Тож у будь-кого, хто вміє самостійно мислити та аналізувати події, виникає море запитань, на які практично не знайти відповіді. Після Іловайського котла ніхто не поніс покарання. Натомість створена ймовірність нового – біля Дебальцевого. Його організатори – ті ж. І хоча стосовно цього особисто до Порошенка зверталися військові журналісти, результату жодного.

Зрештою, приклади дивного поводження керівників держави – від Президента до прем’єр-міністра та Верховної Ради – на цьому не завершуються. Зрада інтересів власної держави та її народу простежується скрізь.

Уже і буковинці стали нещодавно свідками цього: восени, в розпалі війни, останні 25 відсотків державної власності на стратегічний об’єкт «Чернівціобленерго» продали російському олігарху, який і до того володів контрольним пакетом акцій. Недарма адвокат з великим почуттям гумору – Тетяна Монтян – назвала наш уряд ліквідаційною комісією за участі зацікавлених сторін з усіх сусідніх і не сусідніх країн… У цьому порівнянні знаходимо і відповідь на те, чому це робить наша верхівка. На війні, як відомо, дуже добре заробляється.

Людмила ЧЕРЕДАРИК, «Версії»

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ