У Мінську домовились про припинення вогню, але є і сумніви… (відео)

0
249
Загрузка...

У вівторок, 10.02.15, у Мінську відбулися переговори щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

 

Учасники Контактної групи узгодили схему відводу важкої зброї, домовилися про режим припинення вогню і контроль над його виконанням. Про це повідомляє БЕЛТА-ТАСС (belta.by).

Також учасники контактної групи, за даними джерела belta.by, обговорюють державний устрій Донбасу та проведення місцевих виборів.

У переговорах контактної групи від української сторони беруть участь спеціальний представник з гуманітарних питань, лідер ГО «Український вибір» Віктор Медведчук (кум президента Росії Володимира Путіна) і екс-президент України Леонід Кучма. Південний схід представляють від «ДНР» і «ЛНР» Денис Пушилін і Владислав Дейнего. У переговорах беруть участь також спецпредставник голови ОБСЄ Хайді Тальявіні і посол Росії у Києві Михайло Зурабов, який виступає посередником на переговорах групи.

Водночас «Дзеркало тижня» (zn.ua), посилаючись на свої джерела, стверджує, що розповсюджена БЕЛТА-ТАСС інформація не відповідає дійсності – на переговорах 10 лютого не вдалося прийняти ніяких конкретних рішень і завтра перемовини будуть продовжені. А інформація, яку розповсюджує belta.by, – це спроба в громадській думці легітимізувати пропозиції від представників «ЛНР» і «ДНР», які копіювали побажання Кремля. Однак, за даними zn.ua, ці пропозиції на звітних переговорах не розглядалися.

Контактна група розпочала свою роботу після 20:00 і працювала більше трьох годин.

Зазначимо, що від успішності роботи Контактної групи, великою мірою, залежить, чи відбудеться заплановані на 11 лютого в тому ж Мінську переговори лідерів «Нормандської четвірки» Ангела Меркель (Німеччина), Франсуа Олланд (Франція), Петро Порошенко (Україна) та Володимир Путін (Росія).

В Україні більшість громадян з великою надією очікують позитивного рішення щодо припинення кровопролиття на сході країни…

fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ