Чернівці купуватимуть молдовські тролейбуси, в Україні нема?

0
1275
Загрузка...

Під час ефіру програми «Суть речей» на радіо Станція 103.2 ФМ  Чернівецький міський голова Олексій Каспрук повідомив наступне: “Місто Кишинів, виробляє тролейбуси, які абсолютно доступні по ціні, вони суттєво оновили свій тролейбусний парк і сподіваємось, що ці тролейбуси стануть і в нас в нагоді. Сподіваємось також, що новий рік не принесе нам якихось фінансових несподіванок, адже ми готові купувати нові тролейбуси, тому що подались у програму одного з європейських фондів”.

Також мерією розглядається варіант і використання вживаних автобусів з Румунії.

У мене, як у пересічного мешканця міста, та й громадянина України, виникає запитання чому саме Кишинівські тролейбуси? Звісно треба розглядати різні варіанти закупки нових тролейбусів, бо тролейбусний парк Чернівців дійсно треба конче оновлювати, але ж і вітчизняних заводів вистачає! Мер зауважив, що вони доступніші по ціні, а як же якість? Цікаво було б дізнатись подробиці які це тролейбуси і чи вони дійсно дешевші за українські. Fakty.cv.ua поцікавились у молдовських колег, щодо їхніх тролейбусів, які у них використовуються і приблизну вартість.  На порталі allmoldova.com ми натрапили на досить свіжу  публікацію (посилання на матеріал нижче ) де вказується, що в столиці Молдови збираються білоруські тролейбуси АКСМ-321, які завозяться на 80% готовими, а дозбирують на місці. Вартість такого тролейбуса становить 150 тис. євро. Якщо мова йде саме про ці тролейбуси, то вони будуть ще дорожчі у нас з урахуванням розмитнення. 800px-BogdanT701.10До слова, цьогоріч для Вінниці було закуплено 40 штук луцьких тролейбусів “Богдан-Т701” за ціною 120 тис. євро. кожний. Різниця помітна. Та й підтримка вітчизняного виробника в скрутні часи. У нас то не один завод виробляє тролейбуси, а є ще у Чернігові, Львові, Дніпропетровську….. Можна і поторгуватись)))

Також на думку спадає те, що ми ж йдемо до Європи, а в європейських містах, якщо мені не зраджує пам’ять на маршрутах працюють в основному однакові тролейбуси, а не “збірна солянка”, а у нас і так зараз роз’їжджають Лазии, Шкоди, Богдани, Вольво, якраз не вистачає кишинівських.

Ми, аж ніяк не маємо на меті критикувати геть усе, що робить влада і в можливо ми на хлопський розум розмірковуємо, проте ця новина трохи дивує, тому вирішили конструктивно проаналізувати і загострити на цьому питанні увагу чернівецької спільноти.  Та головне, що питання оновлення електротранспорту міста обговорюється!

http://www.allmoldova.com/picturestory/kak-v-kishineve-sobirayut-trollejbusy/

Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ