Брифінг Олексія Каспрука, без редагування про конфліктні ситуації

2
372
Загрузка...

Сьогодні о 15.00 відбувся брифінг очільника міста, на якому журналістами було піднято декілька проблемних питань із життєдіяльності Чернівців, на які Олексій Павлович відверто відповів, хоча на запитання окремих наших колег і відмовився. Ми виокремили найбільш резонансні події і наводимо без редагування слова мера.

Ситуація навколо «Калинки»:

– Вчора відбулося засідання наглядової ради, нагадаю, що наглядова рада була створена в тому числі і з моєї ініціативи, і радий, що депутати її підтримали. Власне кажучи і була вона створена для того, щоби максимально зробити роботу ринку прозорою, ефективною роботу адміністрації. Бачили ми вчора наслідки того, коли адміністрація все ж таки вважає наглядову раду не органом, який має допомагати, а органом, який є якимось контролюючим і від якого інформацію треба чи приховувати чи не дослухатися до порад наглядової ради. Я дуже вдячний членам наглядової ради за їх принципову позицію, дана оцінка діям посадових осіб. Єдине, що мені на сьогодні сказали підприємці, що там продовжується торгівля в цих кіосках, тому публічно даю доручення керівникам адміністрації ринку вжити всіх заходів для виконання рекомендацій наглядової ради, якщо вони не будуть вжиті, то тоді будуть прийматися кадрові рішення взагалі по всім керівникам «Калинівського ринку», які відповідають за організацію торгівлі, за організацію роботи ринку. Тому що проблем у ринку дуже багато, систему зламати дуже-дуже важко.

 Щодо конфліктної ситуації з комплексом «Сонячний острів»:

– Що стосується конфлікту між забудовником ТОВ «Гіпербудом» та «Сонячним островом», то проведена зустріч керівників міської ради з забудовником, на якій ми намагалися все ж таки вичерпати конфлікт, врахувати інтереси всіх сторін, адже підприємство має декілька об’єктів у місті, на жаль, майже по всіх об’єктах є проблемні ситуації, ми не побачили бажання йти на якісь компроміси, тому наша позиція залишається незмінною: ми захищаємо чернівчан, захищаємо мешканців мікрорайону «Сонячний острів», стоїмо на їхніх позиціях, підтримуємо інвесторів, підтримуємо мешканців будинку на вулиці Рівненській, вчора на виконавчому комітеті розглядалось також це питання. Рівненська, 10, там у забудовника теж проблема з міською радою, не сплачено внесок сумою 500 тис. грн. Вчора виконавчий комітет рекомендував на сесії зняти з розгляду ще одне питання по цьому забудовнику, ще один об’єкт, тобто переходимо в юридичну площину наведення порядку. Є рішення суду, яким заборонено забудовнику здійснювати там роботи, тому звертаюся також публічно до відповідних органів для того, щоб вони втрутилися в цю ситуацію.

 І знову про Водоканал:

– Сьогодні розданий у Верховній Раді проект бюджету на 2015 р. і сума 17 млн євро в проекті бюджету прописана для «Чернівціводоканалу», тобто для залучення інвестицій. Будемо сподіватися, що бюджет буде затверджений і ми почнемо реалізовувати цей інвестиційний проект. Що стосується колективу, там є декілька пропозицій кадрових, я їх розглядаю, буде призначений новий керівник, який продовжить робити те, що має робитися на водоканалі – скорочувати видатки, оптимізувати витрати, збільшувати реалізацію води, боротись з крадіжками, реалізовувати інвестиційний проект. І на водоканалі, і на Калинівському ринку, і на інших підприємствах я буду змінювати керівників поки там не буде порядку, іншого варіанту просто нема. Повторюся ще раз, 25 млн кубометрів води подається в м. Чернівці, продається з них 9, 16 фактично десь «витікає». Повірте, є чітке розуміння в мене, що частина, навіть, якщо 10 %, а це 1 млн 600 тис.  витікає комусь в кишеню, а метр кубічний води – 9 грн, то за неї варто боротися, тому я не зупинюся поки «Чернівціводоканал» не стане прибутковим підприємством, і ми будемо створювати спостережну раду з представників громадськості та депутатів, яка буде слідкувати за діяльністю адміністрації водоканалу.

Іван Сірецький, Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ