Дізнайтеся способи оскарження порушень виборчих прав

0
207
Загрузка...

У разі, якщо порушені Ваші виборчі права – варто захищатися. Це можна зробити шляхом подачі скарги. Допомогу у її підготовці Ви маєте змогу отримати у центрах правової допомоги. Особи, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, можуть скористатись такою допомогою для оскарження порушень виборчих прав у суді.

Що можна оскаржити?

  • Рішення.
  • Дії.
  • Бездіяльність.

Чиї дії:

  • Виборчих комісій та/або їх членів.
  • Кандидатів на пост Президента України.
  • Їхніх довірених осіб.
  • Партій-суб’єктів виборчого процесу.

Куди?

Скарга на дії кандидата на пост Президента України, партії-суб’єкта виборчого процесу, довіреної особи – до Центральної виборчої комісії.

Скарга щодо дільничної виборчої комісії, її члена – до окружної виборчої комісії, яка утворила відповідну дільничну виборчу комісію, або до суду.

Скарга на окружну виборчу комісію, її члена – до Центральної виборчої комісії або до суду.

Скарга на порушення в день голосування – до відповідної дільничної виборчої комісії.

Коли?

Порушення мало місце до дня голосування – протягом 5 днів, але не пізніше 22 години дня, що передує дню виборів.

Порушення мало місце під час голосування – не пізніше закінчення голосування.

Порушення у день голосування – не пізніше закінчення голосування.

Порушення у день голосування, під час підрахунку голосів – протягом 2 днів.

Інформація надана Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області у рамках реалізації проекту «Я маю право голосу!».

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області можна за адресою: Чернівецька область, м. Чернівці, вул. Василя Аксенина, 5. Телефон: (0 372) 55 31 38.

Звернутися по допомогу до фахівців Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м. Чернівці, вул. Університетська, 1, тел.: (0 372) 51-36-12.

Звернутися по допомогу до фахівців Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: смт Кельменці, вул. Довженка, 9, тел. (0 3732) 2-02-01.

Звернутися по допомогу до фахівців Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, м. Вижниця, вул. Українська, 100 Б, тел. (0 3730) 2-31-58.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103 
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ