Дебати: Порох на серйозні запитання так і не відповів, на відміну від Зе (відео)

0
686
Загрузка...

Дебати між явним лідером першого туру президентських виборів 2019 Володимиром Зеленським та чинним президентом Петром Порошенком, який 31 березня набрав приблизно удвічі менше голосів, ніж шоумен, таки відбулись – 19.04.2019 р. на НСК «Олімпійський».

Як і прогнозували більш розсудливі і нейтральні політологи та громадські діячі, досвідчений політик Порошенко не мав якоїсь переваги на дебатах. Навіть навпаки – він вже традиційно для останнього періоду виглядав, можна сказати, жалюгідно. На жаль, 5-й президент вже скотився до випрошування голосів для себе. Помітно, що він наляканий, боїться, можливо, навіть не самої поразки на виборах, а ймовірного жорсткого покарання за все те, що він зробив з Україною і більшістю співгромадян за 5 років свого президентства. Очевидно, що безвізу і Томосу (які є досягненнями не стільки його, як українського народу, плюс результат певного збігу історичних обставин, геополітичних ігор та розрахунків) явно не вистачить для того, щоби «після» народ якось «вписався» за надто цинічного і брехливого президента, який у разі поразки у другому турі (а це виглядає вже формальністю) справді може отримати замість другого терміну – перший строк…

Володимир Зеленський почувався на «Олімпійському», як кажуть, у своїй стихії. Він талановитий актор, відмінний імпровізатор, кмітливий, з величезним досвідом роботи в прямих ефірах тощо. Шоумен давно нав’язав чинному президенту «свою гру». І на «Олімпійському» просто довів справу до логічного завершення.

При цьому, як не дивно, саме Зеленський частіше таки відповідав на прямі запитання опонента. У той час як Порошенко «тікав далеко в бік» від поставлених запитань, переходячи на вже традиційні для нього образи на адресу «суперника», або, як кажуть, «вішаючи локшину» на вуха присутніх та великої армії телеглядачів, які стежили за дебатами в прямому ефірі.

Володимир Олександрович обрав цікаву тактику із запитаннями – озвучував болючі запитання від людей, які ставили їх в інтернеті, і пропонував Петру Олексійовичу обрати будь-яке запитання і дати відповідь. Але то були саме ті запитання, на які Порошенко в принципі й не міг би відповідати, то повністю програшні для нього гострі запитання від суспільства, тому йому нічого не залишалось, як ігнорувати і говорити «собі про своє». А красномовно «говорити ні про що» і гарно брехати Порошенко таки вміє чудово:)

Зеленський примудрився ще й «змусити» Гаранта стати на коліна. Правда, за компанію з ним – перед Героями і т.п. І тут Порошенко теж програв, адже повернувся спиною до арени, ставши на одне коліно перед прапором України, який був у його «групи підтримки» на сцені. Зеленський же був обличчям до людей, і це ще раз підкреслює, що йому легко дивитися людям в очі, на відміну від президента, який вже «по вуха» у корупційних скандалах, невиконаних обіцянках та іншій брехні.

А як тонко шоумен «підколов» команду Порошенка, яка організовано звозила людей з регіонів для підтримки «шефа»? Зеленський попросив поаплодувати тим, яких завезли на автобусах:)

Проте, звісно, прихильники Петра Порошенка, напевно, вважатимуть, що він умовно виграв ці дебати. Як і виборці Володимира Зеленського переконані, що саме він виглядав більш переконливим на сцені «Олімпійського».

У неділю, 21 квітня, побачимо, хто які результати матиме вже у другому турі виборів;) Голосуйте свідомо! Обирайте не минуле, а майбутнє! ДУМАЙ-те!;)

***

У студії Суспільного, також прогнозовано, з трепетом чекали чинного президента і… Правильно зробив Зеленський, що не пішов туди, де насправді, як відчувалось, не стільки нейтральний майданчик, скільки пропорошенківський. Зате там він вже точно виграв «дебати сам із собою»:)

***

На «Олімпійському», звісно, були і буковинці – як прихильники Порошенка (переважно організованими групами), так і Зеленського. Цікаво, що зірковий олімпієць Іван Гешко, який очолює фракцію «Самопоміч» в обласній раді, без слів показав, за кого він – простим «плакатом», написаним від руки:

***

В цілому стримувати емоції було складно, надто вже цинічно бреше чинний президент…

***

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ