Ситуація навколо затримання заступника Каспрука прояснилась

0
698
Загрузка...

Затриманого 4.05.2018 р. столичними прокуратурою та СБУ заступника Чернівецького міського голови Олексія Каспрука – Володимира Середюка вже відпустили, під заставу в районі 120 тис. грн. Від виконання обов’язків в міськраді не відсторонений. Друзі і колеги працюють над тим, щоби відновити добре ім’я Володимира Богдановича, якого представили як посадовця, якого підозрюють у хабарництві.

Ситуацію з Володимиром Середюком прояснив керівник фракції «Народний контроль» у міській раді Михайло Яринич (саме від цієї сили Володимира призначили заступником мера):

«Я його зустрів вчора після того, як суд обрав йому запобіжний захід. Спілкуючись з ним в дорозі, мені стало зрозумілим, що саме привело до виливання купи бруду на одного з найбільш професійних та чесних держ. службовців Чернівецької міської ради.

Передісторія. В Чернівцях розміщено дочірнє підприємство ДАК “Хліб України” – “Чернівецький КХП”.
Майновий комплекс “Чернівецького КХП” по пров. Миколаївському, 9 площею біля 7 гектарів, на якому розміщенні офісні та складські приміщення площею близько 13,5 тис.кв.м. здавала ДАК “Хліб України” в оренду ТОВ “АгроЗахідТрейд” за символічну плату.
КХП наразі має заборгованість перед Чернівцями по сплаті земельного податку та відрахування по зарплаті в розмірі майже 7 мільйонів гривень.
До заступника Чернівецького міського голови Володимира Середюка звернулися знайомі, з проханням порадити відповідальну людину на посаду директора “Чернівецького КХП”, яка змогла б організувати роботу та вивести підприємство з кризи.
Володимир запропонував свого знайомого, Анатолія Дубіцького, який пізніше був призначений на цю посаду і в першу чергу приступив до інвентаризації майна та договорів.
Новий керівник звернувся до Володимира Середюка, як до професіонала своєї справи та фахової людини, з проханням проконсультувати, як реанімувати підприємство.
Оскільки основним джерелом надходжень коштів на рахунок “Чернівецького КХП” є здача приміщень в оренду, то Володимир рекомендував Анатолію звернутись до ДАК з клопотанням переглянути ними розмір орендної ставки.
Скоріше за все, саме питання підвищення розміру орендної плати спровокувало конфлікт між ТОВ “АгроЗахідТрейд” та ДАК “Хліб України” (разом з новим керівником “Чернівецького КХП”) адже зараз ТОВ “АгроЗахідТрейд” виплачувало ДАК “Хліб України” копійки, в прямому сенсі цього слова, за оренду 1 кв.м. майнового комплексу.
Орендарям було запропоновано збільшити розмір оренди, що дозволило б підприємству виплачувати обов’язкові платежі в бюджет міста та вибратися з боргової ями.
Володя, як заступник мера і голова комісії з питань недопущення заборгованості по виплаті заробітної плати та сплати податків і зборів, зазначав, що дане підприємство є одним з найбільших боржників по сплаті податків та зборів до бюджету міста, а попередній керівник даного підприємства неодноразово запрошувався на засідання комісії, але жодного разу він не прийшов.
По матеріалах справи 19 квітня у Києві відбулася зустріч орендарів (ТОВ “АгроЗахідТрейд”) і орендодавців (ДАК “Хліб України”). Але про що вони розмовляли і до чого домовились, Володі було не відомо, так як жодних контактів після 4 квітня ні з орендарями, ні з представниками ДАКу у нього не було. Однак, не виключно, що саме на цій зустрічі учасники обговорювали питання оренди. Однак, як вбачається з матеріалів справи, саме після цієї зустрічі на рахунок ДАК “Хліб України” поступило від орендаря 200 тисяч гривень. ДАК – це державна акціонерна компанія. Ключове слово – державна. 100 тис. було одразу направлено на виплату заборгованості по З/П на під-ві.
4 травня починаються “маски-шоу” – київська прокуратура спільно з київським СБУ “приймає” в.о. керівника ДАК “Хліб України”, директора “Чернівецького КХП”, юриста ДАК “Хліб України” та заступника Чернівецького міського голови.
Обшукавши на робочому місці Володимира Середюка у нього виявили лишень… 2 гривні (!). Обшук у службовому кабінеті не виявив нічого. Допиту Володимиру не робили. Жодних “мічених” грошей, жодної “неправомірної вигоди” не знайшли.
Адвокати Середюка вважають, що у правоохоронців були відсутні підстави для затримання. Вчора, 5 травня, відбувся суд, який прийняв запобіжний захід у вигляді застави сумою біля 120 тис. грн. та звільнив Володимира з під варти прямо в приміщенні суду. При цьому прокуратура вимагала 500 тис. грн. застави!
Від виконання посадових обов’язків Володимира не відсторонили і завтра він вже обов’язково буде на робочому місці.
Зараз Володимир проводить час з вагітною дружиною. А ми зробимо все, щоб в законному полі довести невинність Володимира і захистити його чесне ім’я у цій абсолютно штучній справі».

Василь Хащук: «А тепер подивимось з іншого боку… Якщо це все домисли, і до посадових обов’язків Середюка затримання не має жодних відносин, він по кримінальному провадженню пройде як свідок, то кому підуть на користь всі ці “хвилі”??? Середюка як заступника знали лише ті, хто звертався до нього щодо вирішення своїх питань (як до особи місцевого самоврядування). Рейтинг Середюка уже зріс в декілька раз. То кому вигідно було це затримання? Бурбаку з Каспруком – не вигідно! Хтось просто використовує ситуацію з Середюком в своїх інтересах і причому спонтанно, буквально за дуже короткий час запустивши цю інформацію в інформаційний простір. Та й затримання в Чернівцях чомусь значно більше було “розрекламоване”, ніж затримання основного фігуранта в Києві. Хоча посада київська набагато солідніша, ніж посада Середюка. У мене враження від затримання Середюка, що це знімали учбовий матеріал для Академії СБУ. Ще один аргумент на користь моєї позиції – пригадайте затримання за останні 2 роки в Чернівцях. Ми лише через добу дізнавались прізвища та посади фігурантів А тут зразу…»

Схоже, декому непросто буде дивитися в очі Володимиру Середюку після цієї історії…

fakty.cv.ua

***

***

Заступника мера Каспрука взяли на хабарі… 2 грн.?.. (відео)

***

Отакої: І третій заступник Каспрука – теж з «екс-регіоналів»… (відео)

***

Сесія 12.04.17: Обшанський знову «борзіє», комісії звітують, мер був помічником регіонала?.. (відео)

***

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ