Депутати на позачерговій сесії подолали лише одне вето мера з семи (відео)

0
131
Загрузка...

На позачерговій сесії Чернівецької міської ради VII скликання депутати подолали одне вето міського голови Олексія Каспрукаі не набрали голосів, аби подолати вето на 6 інших рішень, прийнятих на 36-й сесії.

Щоправда, по одному з цих шести питань сам «постраждалий» – керівник фракції «Рідне місто» Василь Продан просив колег-депутатів не голосувати за подолання вето, бо хоче довести свою правоту в судовому порядку.

Подолано вето на рішення міської ради VII скликання від 05.09.2017р. №861 «Про розгляд звернення Попадюка Г.І. щодо надання дозволу на складання проекту землеустрою земельної ділянки у власність за адресою вул. Шухевича Романа, 7».

Решта рішень, поданих на повторний розгляд, не набрали необхідної кількості голосів. Нагадаємо, міським головою зупинено дію пункту 3.1 рішення Чернівецької міської ради VІI скликання від 04.09.2017р. № 855 «Про розгляд звернень громадян щодо надання дозволів на складання проектів відведення, зміну цільового призначення земельних ділянок, надання адрес земельним ділянкам та внесення змін до окремих пунктів рішень з цих питань», яким учаснику бойових дій Горбі Юрію Григоровичу надано дозвіл на складання проекту відведення земельної ділянки, орієнтовною площею 0,1000га, у власність за рахунок земель запасу міста, для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд за адресою вулиця Широка,13.

Розпорядженням міського голови було зупинено дію рішення міської ради VІI скликання від 04.09.2017 р. №840 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Чернівецької міської ради від 30.05.2017 р. №263/11», а саме вилучено пункт 3.1 Положення про порядок застосування понижуючих коефіцієнтів до встановлених законодавством граничних ставок аеропортових зборів при виконанні регулярних рейсів в аеропорту «Чернівці».

Олексій Каспрук зупинив дію пункту 3 рішення міської ради VІI скликання від 05.09.2017 р. №862 «Про розгляд звернень фізичних та юридичних осіб щодо продажу земельних ділянок, власникам об’єктів нерухомого майна, що розташоване на них та визнання такими, що втратили чинність окремих пунктів рішень з цих питань», яким депутату Продану Василю Сафроновичу надано дозвіл на викуп земельної ділянки за адресою вул.Університетська,20 площею 0,1091га для будівництва та обслуговування будівель торгівлі. Міський голова вважає,що зазначене рішення прийнято з порушенням Закону України «Про запобігання корупції» і він зобов’язаний його зупинити на виконання вимог частини 7 статті 53 цього Закону.

Було зупинено також рішення міської ради VІI скликання від 04.09.2017 р. №841 «Про внесення змін та доповнень до Порядку формування кадрового резерву в Чернівецькій міській раді, затвердженого рішенням Чернівецької міської ради ХХІV скликання від 29.08.2002№74».

Не подолали депутати і вето на рішення “”Про внесення змін до Положення про тимчасове користування окремими елементами благоустрою комунальної власності для розміщення літніх торгових майданчиків і тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території міста Чернівців”, а також рішення “Про розгляд звернення Цуркана В. А. щодо надання дозволу на складання проекту відведення земельної ділянки в оренду за адресою вул. Хрещатинська, позаду будинковолодіння №19”.

Джерело: chernivtsy.eu

***

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ