Виконком підтримав передачу будівлі лікарні «Колос» в оренду медуніверситету

0
209
Загрузка...

Про таке рішення під час засідання виконкому Чернівецької міської ради 21.07.17 повідомив депутат міської ради Михайло Яринич.

«Буковинський державний медичний університет таки зможе розпочати навчальний рік з новими приміщеннями. Виконком Чернівецької міської ради підтримав пропозицію передати БДМУ в оренду приміщення колишньої лікарні «Колос». Сьогодні БДМУ є одним з кращих медичних університетів країни, тож закономірно, що щороку кількість студентів, котрі бажають тут навчатися, лише зростає. Мені приємно, що члени виконкому міськради зрозумівши, що університету бракує навчальних аудиторій, проголосували за передачу йому в оренду цих приміщень. Якісній медичній освіті у Чернівцях бути!», – написав Михайло Яринич на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, петиція щодо передачи в оренду Буковинському державному медичному університету будівлю колишньої лікарні «Колос» (вул. Руська, 87) з метою використання її під навчальні аудиторії була зареєстрована на спеціалізованому сайті 30 червня 2017 р. і швидко набрала необхідний мінімум (250 голосів).

Попередній розгляд петиції відбувся 17 липня за участю заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради О.Паскаря, начальника управління охорони здоров’я Незборецького І.В., фахівців департаменту економіки, юридичного та фінансового управлінь міської ради. Вирішили рекомендувати виконавчому комітету і міській раді підтримати зазначену електронну петицію, з дотриманням всіх вимог діючого законодавства.

Водночас, на офіційному веб-порталі Чернівецької міської ради 14.07.17 зареєстровано ще одну електронну петицію щодо передачі будівлі колишньої лікарні «Колос» в оренду іншій бюджетній організації – Буковинському міжрегіональному центру професійної реабілітації інвалідів – з метою забезпечення подальшого функціонування цього центру. І станом на час розміщення цієї інформації ця петиція набрала вже понад 200 голосів.

Відповідно до п.2.8 діючого Положення про оренду майна, що належить до комунальної власності територіальної громади м. Чернівці, за наявністю кількох пропозицій, передача майна в оренду здійснюється за результатами конкурсу.

З огляду на ці обставини 21 липня цього року виконавчий комітет міської ради, яку було зазначено у відповіді атвору петиції щодо передачі будівлі БДМУ Віталію смандичу, міг прийняти рішення про передачу в оренду Буковинському державному медичному університету будівлі колишньої лікарні «Колос» поза конкурсом або, відповідно до вимог діючого Положення про оренду майна, що належить до комунальної власності територіальної громади м. Чернівці, доручити департаменту економіки міської ради провести конкурс на право оренди цього приміщення з цільовим призначенням — для організації навчального процесу. 

Електронну петицію щодо передачі в оренду БДМУ будівлі колишньої лікарні «Колос», відповідно до протокольного рішення №312/21 від 02.02.2017р. «Про розгляд електронних петицій», буде також винесено на розгляд Чернівецької міської ради. Проект рішення міської ради аналогічного змісту вже оприлюднено на офіційному сайті міської ради депутатами Гавришем В .Я, Ілюком А.Р, Проданом В.С, Пуршагою О.І, Яриничем М.Ф.

А ось з якою аргументацією сторони просили передати в оренду будівлю колишньої лікарні.

БДМУ

Сьогодні будівля колишньої лікарні “Колос” (м. Чернівці, вул. Руська, 87) тимчасово знаходиться на балансі МТК “Калинівський ринок». Підприємство наглядає та охороняє будівлю, кошти міського бюджету витрачаються на утримання будівлі та сплату комунальних послуг. У зв’язку з цим будівля, яка могла б приносити користь чернівчанам та прибуток, навпаки завдає збитків місту.

До міської ради направлено клопотання від Вищого державного навчального закладу України «Буковинський державний медичний університет» щодо оренди будівлі колишньої лікарні “Колос” з метою облаштування у ній навчальних аудиторій для студентів університету. Пропозиція щодо оренди зумовлена динамічним розвитком університету та збільшенням контингенту студентів (за останні 5 років майже в 2 рази – з 3500 до 6000 чоловік), у т.ч. іноземців, яких сьогодні в навчальному закладі налічується більше 1300 осіб.

Передача в оренду БДМУ колишньої лікарні “Колос” дозволить:
1) Забезпечити додаткові кошти до бюджету міста як за рахунок прямих надходжень (орендна плата), так і непрямих у вигляді плати студентів за товари та послуги суб’єктам господарської діяльності міста (зараз ця сума за розрахунками складає близько 90 млн. грн на рік, а при збільшенні чисельності студентів, особливо іноземних, вона відчутно зросте).
2) Зробити капітальний ремонт будівлі та облаштувати земельну ділянку (прикладом ремонтних робіт виконаних БДМУ в орендованих будівлях може слугувати Палац «Академічний» по вул. Шіллєра, 11, навчально-лікувальний стоматологічний центр «Університетська клініка» по вул. М. Вовчка, 2 тощо)
3) Створити нові робочі місця для професорсько-викладацького складу та допоміжного персоналу.
Враховуючи вищезазначене,прошу підтримати чернівчан передачу Вищому державному навчальному закладу України «Буковинський державний медичний університет» в оренду будівлі колишньої лікарні «Колос» (вул. Руська, 87) з метою використання її під навчальні аудиторії.

***

Буковинський міжрегіональний центр професійної реабілітації інвалідів

Адміністрація Буковинського міжрегіонального центру професійної реабілітації інвалідів звертається до Вас з петицією розглянути можливість виділити нам в оренду приміщення колишньої лікарні «Колос» (вул. Руська, 87) з метою подальшого функціонування Центру реабілітації для людей з обмеженими можливостями.

Центр професійної реабілітації інвалідів є державною неприбутковою установою, що безкоштовно надає можливість для інвалідів І-ІІІ груп працездатного віку, які не потребують стороннього догляду, набути професії «Оператор комп’ютерного набору», «Швачка», «Конторський службовець (бухгалтерія)», «Молодша медична сестра з догляду за хворими», «Кравець».

Головним завдання Центру є надання особам з обмеженими можливостями послуг з професійної реабілітації в комплексі з медичною, психологічною, фізичною та соціальною реабілітаціями.

Центр орендує нежитлове приміщення загальною площею 2274,8 кв.м. товариства з додатковою відповідальністю «Завод «Кварц» з 1999 р. З кожним роком орендна плата зростає, а саме приміщення і комунікації старіють та потребують значних капіталовкладень.

На даний час орендодавець продає займане нами приміщення і просить його звільнити найближчим часом. Тому ми звертаємося до всіх небайдужих людей підтримати нашу ініціативу і дати можливість людям з обмеженими можливостями отримувати якісні реабілітаційні послуги, адже площа приміщення колишньої лікарні «Колос» (вул. Руська, 87) дозволить не тільки розмістити Центр, але і дасть змогу розширити надання реабілітаційних послуг та відкриє ширші можливості для розвитку самої установи.

***

Ось такий непростий вибір між двома соціально орієнтованими пропозиціями…

***

***

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ