Доноси на депутатів «Самопомочі» писав «чужий серед своїх» – радник мера (відео)

1
381
Загрузка...

Ситуація навколо чотирьох представників фракції «Самопоміч» у Чернівецькій міській раді, які написали заяви щодо складання депутатських повноважень, ще краще прояснилась під час обговорення цього питання у сесійній залі.

 

Як відомо, «неправильними» депутатів від «Самопомочі», які не піддалися «бурбаківській підконтрольності» і дозволяють собі мати та висловлювати свою позицію, «призначили» з неприхованої подачі керівника фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Максима Бурбака та інших представників цієї політичної сили. Не менш цікаво те, що атаку «фронтовиків» на колег по «Самопомочі» підтримали двоє депутатів цієї фракції (Олександр Ставчанський та Віталій Матвієнко), які прослужили в зоні АТО якраз у патронованому міністерством інфраструктури (на чолі з Бурбаком) інженерному (понтонно-мостовому) підрозділі, а також керівник міського осередку «Самопомочі» Віктор Гищук, який, виявляється, писав «кляузи» на представників рідної фракції «Самопоміч» (Віталій Гавриш, Андрій Брязкало, Богдан Ковалюк та Аліна Олевич), будучи офіційно радником мера-«фронтовика» Олексія Каспрука. Цікаво, правда?

Олексій Павлович під час обговорення питання щодо припинення повноважень чотирьох депутатів від «Самопомочі», на запитання керівника фракції ВО «Батьківщина» Олександра Пуршаги, зазначив, що, на його думку, ці депутати мають звернутися до правоохоронців, якщо їх змусили написати ті заяви, а якщо не змусили, мовляв, він не розуміє, як піднялась рука у депутата, якого обрали люди, написати заяву про складання повноважень…

На запитання керівника фракції «Рідне місто» Василя Продана, скільки часу Віктор Гищук був радником мера і чому був звільнений, Олексій Каспрук сказав, що не пам’ятає, скільки часу Гищук у нього радником і що звільнився він з цієї посади декілька тижнів тому за власним бажанням. Консультував він мера, за словами останнього, з питань електроенергетики та енергозбереження.

Під час обговорення цього питання одні депутати (зокрема, досвідчена і авторитетна Любов Сорохан) пропонували одразу відмовити у задоволенні тих заяв, бо обрала депутатів представники місцевої громади, тому їм, а не «столичним партійним босам», вирішувати, кому продовжувати бути депутатами, а кому складати повноваження. Тим більше, що ці непідконтрольні Бурбаку і Ко депутати від «Самопомочі» насправді є одними з найактивніших серед місцевих колег і якраз висловлюються та діють в інтересах громади, а не партійних босів. Інші виступили за зняття питання на довивчення – з тим, щоби на сесію завітали керівники місцевих осередків «Самопомочі» і пояснили, чому саме ці депутати мали би скласти повноваження… Зрештою, таки зняли на довивчення.

fakty.cv.ua

***

***

***

Самопоміч: «самознищення» триває, депутати міськради складають повноваження

***

Бурбак і Ко «добивають» чернівецьку «Самопоміч»?.. (відео)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ