Допит і прес-конференція Віктора Януковича 28.11.16 (відео)

0
137
Загрузка...

Колишній президент України Віктор Янукович під час відеодопиту 28.11.16 заперечив свою причетність до злочинних наказів про розгін і розстріл активістів під час резонансних подій на Майдані у Києві.

 

У понеділок, 28.11.16, у Святошинському суді Києва з другої спроби провели відеодопит екс-президента України Віктора Януковича, який знаходиться у Ростові-на-Дону (Росія). Після тривалого допиту Янукович дав прес-конференцію.

***

***

Віктор Янукович, в я кості свідка, знаходився у Ростовському обласному суді Російської Федерації, а відеодопит із Святошинського районного суду міста Києва, де півтора роки слухається справа про розстріл 48 та поранення 80 людей на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року проводили слідчі Генеральної прокуратури України.  буде давати свідчення у справі про розстріли на Майдані в Києві 20 лютого 2014 року. На лаві підсудних були 5 екс-працівників київського полку «Беркут».

Тези (з сайту espreso.tv):

Генеральний прокурор Юрій Луценко під час засідання Святошинського райсуду Києва оголосив підозру колишньому президенту Віктору Януковичу.

Янукович, відповідаючи на запитання суді, заявив, що ніколи раніше не притягувався до кримінальної відповідальності.

Янукович під час засідання суду розповів, чому не підписав угоду про асоціацію з ЄС.

Янукович визнав, що “Беркут” перевищив свої повноваження.

Янукович припустив, що Євромайдан 30 листопада розганяв Льовочкін.

Під час відеодопиту екс-президент Віктор Янукович заявив, що не знає, хто віддав наказ озброїти правоохоронців під час Євромайдану.

Екс-президент розповів, як Льовочкін влаштував йому палацовий переворот.

Під час відеодопиту Віктор Янукович заявив, що йому доповідали, що під час Євромайдану стріляли з будинків, які контролюються опозицією.

Азаров під час розстрілу Майдану зустрічався з Путіним, – ГПУ.

Екс-президент не проти зустріться із нинішніми високопосадовцями у тому числі і  з Арсенієм Яценюком, Петром Порошенком  та Андрієм Парубієм.

Генпрокуратура повідомила про 2 телефонні розмови Януковича з президентом Росії Володимиром Путіним у ніч на 19 лютого 2014 року.

Віктор Янукович протягом подій на Євромайдані у період з грудня 2013 року по лютий 2014 року 54 рази дзвонив куму Володимира Путіна Віктору Медведчуку.

Янукович не пам’ятає кількість жертв Майдану.

Янукович заперечує будь-яку причетність до злочинних наказів про розгін чи розстріл активістів під час подій на Майдані у 2013-14 роках, він сказав, що не віддавав накази представникам МВС і правоохороним органам.

Янукович стверджує, що виїхав з території України 24 лютого 2014 року з резиденції Ахметова у Донецьку.

Екс-президент вибачився перед родичами загиблих на Майдані.

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ