У Чернівцях представили оновлений Правий Сектор

0
384
Загрузка...

У кінопалаці “Чернівці” представники “ПС” повідомили про реструктуризацію осередку партії в Чернівецькій області, зміни у керівному складі та про плани на майбутнє.
Так, представники руху представили нового керівника осередку “ПС” у Чернівецькій області – Олександра Паращука – колишнього лідера Хотинського осередку.
Коротка довідка про себе від пана Олександра:

“До подій на Майдані я був приватним підприємцем, мав своє придорожнє кафе і славнозвісну виїзну козацьку кухню. Я був активним учасником подій на Майдані. В ніч з 18 на 19 лютого отримав на Майдані поранення гранатою. Після того лікувався. Коли почались активні дії, з кінця липня став бійцем добровольчого батальйону “Київська Русь”. Батальйон отримав наказ утримувати позиції в місті Дебальцеве. 24 серпня, при бойовій сутичці з ворогом, знову отримав поранення, лікувався у шпиталі. Коли вже утворилось кільце довкола Дебальцевого, повернувся із шпиталю і брав участь у так званому “плановому виході” з Дебальцевого. Далі наші позиції були в місті Попасна, звідки й звільнився у серпні 2015 року”.

Представники центрального штабу “Правого сектору”  повідомили про причини, чому активісти “ПС” розділилися на два національно-визвольні рухи (ДІЯ , Дмитра Яроша та власне ПС) :

“З часу виникнення “Правого сектору” в русі були різні люди, різного світогляду і різної налаштованості. За час його існування ті люди, які, дивлячись на те, що “ПС” став авторитетною силою в суспільстві, що він набирає обертів, вирішили скористатися цим і реалізовувати в рамках “Правого сектору” якісь особисті амбіції, прагнучи власного возвеличення. На певному етапі вони повиходили з нашого руху”.

“Також, на певному етапі відбулося розмежування саме на світоглядних принципах. Щоби не поглиблювати цієї тенденції до розколу, щоб уникнути внутрішніх конфліктів у “ПС”, люди з партійним баченням вирішили, що можливість об’єднання навколо лідера буде ефективнішою, ніж можливість об’єднання навколо ідеї, згуртувалися і разом з лідером Дмитром Ярошем відокремилися і заснували окрему структуру. Це люди партійного мислення.”

“А вже у русі “Правий сектор” залишились люди орденського світогляду, ті люди, які усвідомлюють, що згуртувати націю навколо боротьби за її права на українських землях здатна лише ідея”.

На запитання журналістів, щодо фінансування руху, то у ПС зазаначили, що фінансово їх підтримують тільки волонтери.

Олександр Білоус, Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ