Прем’єра “Юліана Цезаревича” не лишила байдужими чернівчан

0
469
Загрузка...

Чернівецький академічний музично-драматичний театр імені Ольги Кобилянської за заповненої зали відіграв прем’єру – “Юліан Цезаревич”. 

Роман «Апостол черні» – останній великий твір Ольги Кобилянської, за яким і поставлена вистава, у радянські часи був заборонений як націоналістичний і не видавався. Його проблематика, тема апостольського служіння рідному народові, українська національна ідея – все це відлякувало тодішніх укладачів видань творів письменниці.

Чернівецький академічний музично-драматичний театр імені Ольги Кобилянської звернувшись до цього унікального інтелектуального твору прагне з театральної сцени говорити про як ніколи актуальні нині проблеми.

Кожен глядач, що прийшов по завершенні важкого робочого тижня до храму мистецтва – не залишився байдужим. Про це можна стверджувати, лише навіть з того, що славнозвісний, толерантний чернівецький глядач який завжди сидітиме до завершення вистави – цього вечора повів себе зовсім інакше. Так, саме так – після антракту не всі повернулись на свої місця…. і як глядач, що із захопленням дивився все, що відбувалось на сцені, зазначу – вистава не лишила байдужим – навіть тих хто не повернувся…. Вона зачіпає величезну купу людських проблем і взаємовідносин, як суто побутових так і більш глибоких…

Можна було б фахово розкривати сьогоднішню прем’єру, але то не наша справа і ми цього робити не будемо…. Напишемо одне – кожна людина, що прийде на “Юліана Цезаревича” винесе для себе, щось нове, або загострить свої внутрішні переживання. Як чернівчани, гордий тим, що така вистава поставлена на нашій сцені – бо саме такі, не завжди легкі вистави, стають визначальними і є обличчям, уособленням рівня розвитку театру, чи навпаки…

Олександр Білоус, Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ