Завдяки бібліотеці Жуковського Шаховська і Чинуш стали «багатьма меценатами»

0
414
Загрузка...

Напередодні святкування 140-річчя Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича чернівчани отримали можливість ознайомитися з унікальною бібліотекою видатного буковинського історика, науковця, громадського і політичного діяча Аркадія Жуковського, який більшу частину життя прожив у Парижі (Франція), але заповів передати свою спадщину рідному університету.

 

Цей історичний скарб було перевезено зі столиці Франції до Чернівців напередодні Нового 2015 року – за підтримки знаного дизайнера Каті Шаховської та бізнесмена і депутата міської ради Валерія Чинуша. Відтоді співробітники наукової бібліотеки Чернівецького університету систематизовують спадщину Аркадія Жуковського.

У цій колекції – чимало ексклюзивних та унікальних видань. І все тепер можуть дивитися, вивчати і використовувати в навчальних та наукових цілях як студенти та викладачі ЧНУ, так і інші зацікавлені.

Цікаво, що в своїх коментарях представники влади чомусь обмежуються інформацією про «багатьох меценатів»,які допомогли перевезти цю унікальну бібліотеку з Парижу до Чернівців, хоча добре відомо, що цю допомогу надали Катя Шаховська та Валерій Чинуш. Можливо, у передвиборчий період політично «не можна» згадувати в позитивному контексті персонально «не своїх»? Дивно… А як же знаменита буковинська толерантність та головне гасло Чернівців «Спільними зусиллями»?..

fakty.cv.ua

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Унікальна бібліотека Аркадія Жуковського у ЧНУ (30.09.15)

***

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ