Приголомшливий виступ чернівецького театру у Києві із “Землею”

0
706
Фото: Георгія Галиця
Загрузка...

21-22 вересня о 19:00 у приміщенні Національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки відбудуться гастролі Чернівецького академічного музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської.

Театр представив одну з найгучніших театральних прем’єр – драму на дві дії «ЗЕМЛЯ» за мотивами повісті О. Кобилянської
В основі тексту – інсценізація Василя Василька (1946 р.) за повістю Ольги Кобилянської, адаптована Мирославом Гринишиним із залученням другої частини.
Глядачі мали змогу побачити іншу «Землю» – історію Сави, людини, котра пішла на гріх заради землі. У виставі піднята не тільки тема влади землі над людиною, а насамперед, психологія людської душі. Не зважаючи на те, що трагедія братовбивства – реальний факт, драматургія розгортається через символічний та в певній мірі містичний показ внутрішнього світу героїв, якими обгорнуті події.

«Історія Сави – людини, яку перемогла земля, не втрачає актуальності й сьогодні, не зважаючи на те, що була написана сто літ тому. Скільки нам ще потрібно століть, щоб усвідомити, що людське життя і скалічені долі – це надто висока плата за землю…» – говорить режисер-постановник вистави – відомий столичний режисер і продюсер Мирослав Гринишин.

У ролі Івоніки Федорчука – директор театру Юрій Марчак, у минулому – актор театру, випускник акторського курсу Ади Роговцевої: «Це дуже важливі для нас гастролі. Оскільки «Земля» колись була візитівкою нашого театру, ми маємо підтвердити статус нашого театру, познайомити ближче столичного глядача не лише з нашим колективом, але й Буковиною. Гастролі театр організовує своїми силами, звісно, не без допомоги меценатів і шанувальників нашого театру, адже у виставі задіяний увесь акторський склад, балет та оркестр Чернівецького музично-драматичного театру ім. О. Кобилянської. Та ці витрати й зусилля варті того, адже «Земля» – це легендарний твір і вражаюча вистава, ми хочемо, щоб це побачив кожен український глядач.

Своїми враженнями вже діляться і глядачі у соцмережехах, так відомий наш земляк, Георгій Галиць, який зараз працює  у столиці, написав: “Приголомшливий успіх чекав сьогодні на “Землю” чернівецького театру на сцені київського національного театру імені Лесі Українки. Переповнений тисячний зал. Багатохвилинна овація. Безліч облич “з телевізора”. Мені, наприклад, поталанило сидіти поруч з народною артисткою України Валентиною Іванівною Зимньою, яка грала Анну в чернівецькій “Землі” понад 50 років тому! Завтра другий і останній показ цього спектаклю на столичній сцені. Йду зі своїм колективом.”

Отож запрошуємо і завтра відвідати “Землю”, не пошкодуєте!

Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ