Смачна цукерка у “старій обгортці” може зіпсувати враження (про пам’ятник бургомістру)

0
401
Загрузка...
Здогадуюсь, що зараз численна кількість прибічників влади, почнуть “із штанів вистрибувати” і писати, що знову “доброзичливці” у гарній справі вшанування історичної постаті, в черговий раз, знаходять мотив облити брудом керовників, але ж вони самі дають привід!!!!

Діють, як діяли всі правлячі клани…. Роблять, а потім будемо разом шукати шляхи узаконення. У нижче наведеному відео можна не погодитися з паном Стариком про “випадковість” Петровича, водночас, викликає повагу голова вірменського товариства “Аревік”, але, може, нарешті, почнемо діяти цивілізовано (?!), а не так – захотів побудував, захотів – пофарбував, захотів – монумент встановив!
Звісно, нічого не маємо проти першого бургомістра, але це тенденція, яка не змінюється… Просто виходить, що вислів: “Не знаєш як вчинити, вчиняй по закону” в одних випадках діє у владних рішеннях, а в інших, схоже, так як цього разу… Чи, може, ми помиляємось?..
Але варто нагадати, що є затверджений “Порядок спорудження (створення) пам’ятників і монументів”, в якому все чітко розписано щодо встановленню пам’ятників!!! Кому цікаво, може прочитати тут, але один пункт все ж процитуємо, бо чомусь здається, що його не виконали:
“Після прийняття місцевими органами виконавчої влади рішення про спорудження (створення) пам’ятників і монументів місцевого значення Міністерство культури Автономної Республіки Крим, управління культури обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій проводять конкурс на кращу проектну пропозицію щодо пам’ятника (монумента)”
P. S.: Усі історичні постаті, незалежно від того, що вони лишили по собі, досить суперечливі і можуть по різному сприйматись громадою. Тому має бути історичне обгрунтування доцільності встановлення. Пригадується, декілька років назад ледь не вшанували у Сторожинці Янку Флондора… Але то вже інша розмова…
Олександр Білоус, fakty.cv.ua 

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ