З днем Скорботи, з днем Перемоги!

0
234
Загрузка...

У ці дні, символом яких є червоний мак, людство відзначає перемогу антигітлерівської коаліції над нацистами.

Ця велика перемога напряму стосується тисяч буковинців, котрих зачепила Друга світова війна. Тих, хто у лавах Червоної армії, в загонах УПА, у спротиві та підпіллі бився за визволення України від окупантів.

Вічна слава героям, що склали голови у жорстокому двобої, низький уклін ветеранам, котрі дожили до нинішнього свята Перемоги!

Буковинці заплатили високу ціну у тій війні, коли наспіх мобілізовані, неукомплектовані, ненавчені хлопці були кинуті радянськими генералами на неприступний укріпрайон під Кенінгсбергом. Наш край тоді втратив кращих. Вічна їм пам’ять.

Слава українцям, які воювали у союзницьких арміях: французькій, канадийській, американській. Вони були прикладом і прославляли Україну у кожному бою.

На жаль, і сьогоднішній день Перемоги ми відзначаємо в умовах російської агресії. Мало не щодня наші кращі сини та доньки б’ються з ворогом, як леви. І тут ми втрачаємо найціннішу нашу генерацію, але перемога буде за нами, бо ми, як і тоді, захищаємо рідну землю.

Слава нашим героям!

У такі дні розумієш, яким глибоким і ключовим є звичайне слово “мир”, яким важливим чинником є сильна, добре озброєна армія, як гарант миру і спокою в Україні. Ми пишаємося нашою армією, ми в неї віримо.

Ще раз схиляю голову перед пам’яттю всіх, кого забрала та страшна війна. На фронтах, у концтаборах, в карпатських лісах. Перед вояками і мирними людьми, яких ворог теж не пощадив.

Вічна вам пам’ять і шана.

З повагою,

народний депутат України Іван Рибак

***   

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ