Скандальне відео із «сином Порошенка» – помста за «захід за червону лінію»?

0
564
Фото: ua.korrespondent.net
Загрузка...

В інтернеті з’явилось відео, на якому видно як хлопець, якого називають сином президента України Петра Порошенка (Михайло), трохи “загулявся”… А, можливо, цей не син Порошенка, а просто схожий на нього підліток?

Це відео (або щось таке) грозився викласти в інтернет опальний український блогер Анатолій Шарій, який перебуває в жорстких конфліктах з Петром Порошенком.

Підводячи до названого відео, Шарій нагадав про “наїзди нижче пояса” на нього (справа із звинуваченнями в педофілії), які він пов’язує з Порошенком. І, показавши невеличкий фрагмент цього відео, запропонував президенту протягом 12-ти годин вибачитись перед ним, інакше він викладе все відео.

Проте згодом Анатолій розмістив на своїй сторінці у ютубе коротке відео, де повідомив, що оскільки це відео “злили” і його вже поширюють в т.ч. російські та сепаратистські ресурси, він вже не буде його викладати і “справу закриває”… Хоча, можливо, це означає, що Порошенко таки перепросив?..

Окремі однопартійці президента зазначають, що це, мовляв, насправді не син Порошенка. Інші стверджують, що це таки син президента. Причому посилаються і на добрих знайомих Михайла Порошенка…

Наскільки негативним можна вважати це відео, навіть якщо на ньому справді молодший син президента?.. Ну, “тусуються” підлітки, ну, одному з них погано стало… Всяке буває. Від такого ніхто не застрахований, як кажуть… Навряд чи таке відео може бути якимось “аргументом” у політичній боротьбі…

Дивіться самі, чи тягне це відео на якусь там “сенсаційність”:

Розваги у цих підлітків, звісно, дивнуваті… І хто б вони не були (син президента і його друзі/знайомі, чи інші підлітки), вони потребують особливої уваги і навіть, напевно, допомоги…

Серед чернівецьких блогерів і активістів першим це відео “засвітив” Ярослав Величко.

І там же в коментарях Ярослав стверджував, що це таки син Порошенка. Вже за декілька годин після розміщення цього посту Facebook заблокував розміщене там фото, не дуже пристойне за змістом. Чи надовго протримається відео в ФБ, складно сказати, адже відомо, що заблокувати пост можна, наприклад, масовими скаргами.

За однією з версій, відео росіянам “злили” з оточення самого президента, аби “збити ажіотаж” навколо цього інфоприводу в Україні, адже у нас, як відомо, те, що з’явилось спочатку в сусідній агресивній країні, автоматично потрапляє в розряд “провокаційного”, “неблагонадійного” і т.п.

Хоча, знову ж таки, це лише припущення. Можливо, насправді це відео не дуже “зачепило” Гаранта і його оточення, бо не тягне на якусь “політичну загрозу” для Петра Олексійовича. Та й мало хто з політиків, мабуть, брав би “на озброєння” такий “інструмент політичної боротьби”, як неприємне відео за участю сина президента… При цьому, звісно, варто зауважити, що сам Петро Порошенко, як зазначив Анатолій Шарій, не дотримується таким принципів (не кивати рідних і т.п.) і запросто заходить за “червоні лінії”. А за це, як правило, “прилітає”, кажуть… І це теж в цій ситуації лише припущення.

Раніше Михайло Порошенко опинився в епіцентрі резонансних матеріалів у зв’язку з розміщенням в соцмережі фотографії, на якій він фігурує у російській футболці. Петро Олексійович пояснив це тим, що то був вертеп на Хелловін, але й це він оцінив негативно і запевнив, що провів відповідну бесіду з сином. Але є і цікавіші уточнення на цю тему.

“Крайній справа — Михайло. Він же — молодший син Петра Порошенка. Він же — учень престижного британського коледжу “Конкорд”. Він же — власник стильної футболки “Россия”. Він же — ­отримає від баті добрячої прочуханки за цю фотосесію”, — пише 5 травня у “Фейсбуку” журналіст Лев­ко Стек.

Показує фотографію, на якій 16-річний Михайло Порошенко позує у футболці з надписом RSSIA (з англійської Russian Summer School of Institutional Analytics — російська літня школа інституційного аналізу. — ГПУ).

Фото щорічної зйомки для випускного альбому британського коледжу “Конкорд” опублікував сайт “Таблоїд”. На них діти президента — 16-річний Михайло і 17-річні Олександра та Євгенія Порошенки разом із товаришами по навчанню. На іншому знімку в одного зі студентів подібна футболка, але з написом “Russia”.

“Футболку ідентифікували. Колекція компанії “Боско”, приурочена до виступу збірної Росії на олімпіаді в Сочі 2014 року. Нагадаю, одразу після закінчення цих змагань почалась анексія Криму. По знижці футболку “с патриотической надписью Russia” можете купити і ви. Всього за 3850 рублей (1753 грн. — ГПУ)”, — пише Лев­ко Стек.

Коледж “Конкорд” — міжнародний навчальний заклад у місті Шрусбер.

Спеціалізується на підготовці іноземних студентів до вступу в університети Великої Британії. Рік перебування там коштує близько 1,3 млн грн, із повідомлень ЗМІ. Доньки президента закінчують навчання в коледжі цьогоріч, а син — 2018-го. Середню освіту Михайло Порошенко здобуває у Кловському ліцеї іноземних мов в Києві.

“Ви обговорюєте футболку сина Порошенка. А ось російський паспорт невістки Петра Олексійовича — Юлії Порошенко. Паспорт, судячи з даних, ще чинний”, — пише у “Фейсбуку” журналіст 39-річний Дмитро Гнап 5 травня.

Показує фото сторінки паспорта РФ зі знімком Юлії — дружини старшого сина президента Олексія. Їм по 32 роки. Взяли шлюб 7 вересня 2013‑го. Мають сина 2-річного Петра і доньку 12-місячну Єлизавету. Батьки Юлії живуть у російському Санкт-Петербурзі.

“Я не знайшов на сайті президента інформації про надання Юлії українського громадянства, — продовжує Дмитро Гнап. — Треба буде спитати Петра Олексійовича на найближчій прес-конференції, чи його невістка досі з російським паспортом. Великої зради тут, звісно, немає. Є люди, які з російськими паспортами воюють за Україну в добровольчих батальйонах. Думаю, Юлія Львівна теж ненавидить Путіна і росіян за війну проти України”.

— Випадок із російською футболкою у сина президента є ганебним і серйозно б’є по репутації Петра Порошенка, — каже політолог 40-річний Михайло Басараб.

— Це, мабуть, результат політичного і світоглядного виховання у президентській сім’ї. Син Порошенка не може не знати про війну Росії проти України.

Факт із футболкою викликав осуд в українському суспільстві. І Порошенко має якось реагувати. Поки що ми не почули його заяви. Якщо її не було досі, навряд чи вона буде найближчим часом. Ймовірно, з’явиться пізніше в якомусь інтерв’ю. Тоді він спробує виправдати цей випадок. Мовляв, відбулася розмова із сином — це було якесь непорозуміння або це був такий собі своєрідний жарт юнака.

Під час загарбницької війни проти України дружина й діти президента мали б кожною заявою, кожним своїм кроком проявляти солідарність зі співвітчизниками, мобілізувати суспільство, демонструвати гордість за Україну. Адже президент є символом держави.

А це відповідні емоції від знаного “антипорошенківця”:

***

Фото: ua.korrespondent.net

Хоча можна зустріти і цілком позитивні інфоприводи за участю того ж Михайла Порошенка. Приміром, про те, що він подавав м’ячі на матчі Ліги Європи “Зоря” (Луганськ) – “Легія” (Польща). До слова, той матч “Зоря” програла з рахунком 0:1. Раніше, кажуть, Михайло Порошенко грав у дитячій команді клубу “5-й елемент”. А потім тренувався у школі ФК “Динамо”.

fakty.cv.ua

***

 

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ