Резонанс: У Чернівцях поліцейська машина збила насмерть хлопця (відео)

0
304
Загрузка...

Великого резонансу набрала аварія на вул. Руській у Чернівцях у ніч на 16.09.2018 р., коли авто патрульної поліції насмерть збила 28-річного жителя Герцаївського району, в районі пішохідного переходу.

Зрозуміло, що люди переважно негативно поставились до поліцейського, який був за кермом, особливо якщо врахувати, що сталось ДТП в районі пішохідного переходу. Проте згодом з’явилась інформація про те, що хлопець раптово вибіг на дорогу, і був все-таки не на пішохідному переході. Потім виникли запитання щодо того, чи викликали поліцейські оперативно швидку. На відео (нижче) чути також, що кажуть ніби лікарі приїхали п’яні:

Ось що написав з приводу цього ДТП начальник патрульної поліції Чернівців Артур Шкроб:

«Шановні колеги, друзі.
З прикрістю вимушений підтвердити Факт ДТП за участю патрульного автомобіля …
На момент автопригоди екіпаж здійснював патрулювання вулиці Руської. Рухаючись з УВІМКНЕНИМ проблисковим маячком синього кольору, поліцейський допустив наїзд на 28-річного жителя Герцаївського району, котрий раптово вибіг на проїжджу частину дороги ДО пішохідного ПЕРЕХОДУ!
Внаслідок отриманих травм пішохід загинув на місці автопригоди.
За фактом дорожньо-транспортної пригоди Прокуратура Чернівецької області внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України.

Однак, ще хочу спростувати декілька фактів:
1. Жоден патрульний з місця події не тікав!!!
Факт! Особисто був на місці пригоди, як і керівництво ГУНП, прокуратури області та міста!
Саме тому опираюся в своїх словах на реальні факти, а не вигадки із соціальних мереж!
2. Після ДТП – водій службового авто та його напарник отримали від прокурора направлення і проходили освідчення на стан сп’яніння, як того вимагає процедура відповідно до закону – результат – ТВЕРЕЗІ, обидва !
Що задокументовано належним чином і немає жодних сумнівів прозорості і об’єктивності цього факту!

3. Після проходження освідування, учасники ДТП були доставлені на допит до обласної прокуратури, до завершення якого весь час перебували на місці.
Тому факт втечі і подальші вигадки – лише вигадки!
4. На вулиці Руській на момент проведення слідчих дій було повністю обмежено рух, забезпечено охорону місця події і доказів, протокольно було вилучено всі деталі і відеореєстратор з автомобіля , як речовий доказ. Нічого не зникло, всі докази були збережені і передані слідству, це ще один ФАКТ!
5. В присутності свідків, під запис відеокамер протокольно було зроблено всі заміри та виміри, що потім в законному порядку долучено до матеріалів справи. Тому місце зіткнення і наявність уламків ДО ПІШОХОДНОГО ПЕРЕХОДУ було задокументовано в законному порядку!
6. Прошу не піддаватися істерії, а навпаки в разі наявності будь-якої інформації – надати її до слідчих підрозділів, з метою повного і всебічного вивчення матеріалів.
Встановлено відео камер зовнішнього спостереження, контакти всіх свідків!
Поліція прозора і об’єктивна!
Відеофіксація ведеться одразу після зіткнення, також ведеться фіксація НАДАННЯ ПЕРВИННОЇ ДОМЕДИЧНОЇ ДОПОГИ саме ЕКІПАЖЕМ ПАТРУЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ, а саме реанімаційних заходів та викликано екіпаж швидкої допомоги.

На даний момент визначено процесуальних керівників і підсудність, внесено відомості в ЄРДР І призначаються всі необхідні експертизи.
Всіма працівниками правоохоронних органів вживаються заходи для встановлення об’єктивної істини !
Закликаю до терпіння і співчуття рідним та близьким – не популяризувати подію, а виявити повагу і розділити жалобу по втраті молодого життя.
Розслідування ситуації та встановлення всіх фактів взято на контроль керівництвом Національної поліції та Департаменту патрульної поліції».

А ось коментар заступника прокурора Чернівецької області Олега Пелепюка:

«Щодо ДТП з патрульними поліцейськими.

Прокуратурою Чернівецької області сьогодні вночі невідкладно внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування за ст. 286 ч. 2 КК України за фактом дорожньо-транспортної події за участі екіпажу Управління патрульної поліції, що спричинила смерть потерпілого.

За участі прокурорів спеціалізованими слідчими ГУ НП в Чернівецькій області та експертами Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України проведено огляд місця події.
За попередніми результатами, зіткнення відбулося до пішохідного переходу, що підтверджується розсипом уламків.
Автомобіль поліції, відеореєстратор та інші речові докази вилучено.

Патрульних поліцейських з місця події одразу проведено для судово-медичного освідування на предмет алкогольного та наркотичного сп’яніння за участі прокурора. За попередніми результатами такого стану не виявлено, всі тести негативні.
Після освідування патрульних проведено для допиту до прокуратури області.

Враховуючи, що повноваження щодо досудового розслідування у слідчих прокуратури припинено, його здійснення доручено слідчим управління Служби безпеки України в Чернівецькій області.

Для здійснення процесуального керівництва розслідуванням створено групу прокурорів прокуратури області, якими до передачі матеріалів проводяться першочергові невідкладні слідчі та процесуальні дії, допити, підготовлені необхідні клопотання до слідчого судді.

Хід розслідування взято на контроль.

Співчуття родині та близьким загиблого.

Всім, хто став очевидцем події, чи кому відомі будь-які обставини, прошу повідомляти прокуратуру області чи мене особисто.

Власні фото з місця події».

Найгірше, що могло бути в цій ситуації, – це те, що загинула людина. Хлопця вже не повернеш. Розслідування треба довести до логічного завершення, професійно і прозоро. І дуже важливо, аби всі учасники дорожнього руху, і водії, і пішоходи, зрозуміли, що треба дуже-дуже уважними на дорогах, аби уникати таких ДТП…

fakty.cv.ua

***

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ