Мера Чернівців хочуть оштрафувати за корупційні дії

0
221
Загрузка...

Національне агентство з питань запобігання корупції просить суд оштрафувати мера Чернівців Олексія Каспрука від 300 до 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5,1-10,2 тис. гривень) за призначення собі премії.

Про це повідомляють «Українські новини», посилаючись на власні джерела у НАЗК.

Рішення про направлення 2 відповідних адміністративних протоколів до суду було прийнято на засіданні 1 листопада.

Співрозмовник агентства розповів, що Каспрук голосував за проект рішення Чернівецької міської ради про призначення премії і не повідомив про наявність реального конфлікту інтересів.

У зв’язку з цим НАЗК склало два адмінпротоколи за ч. 1 і 2 ст. 172-7 Адміністративного кодексу.

Зокрема, неповідомлення про наявність реального конфлікту інтересів карається штрафом від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів (1,7-3,4 тис. гривень), а прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів – від 200 до 400 мінімумів (3,4-6 , 8 тис. гривень).

А ось коментар міського голови Олексія Каcпрука (брифінг 2.11.17):

***

***

НАЗК розпочало перевірку декларації Максима Бурбака

Національне агентство із запобігання корупції почало повну перевірку електронних декларацій за 2016 рік голови фракції «Народний фронт» Максима Бурбака й депутата від НФ Максима Полякова.
Таке рішення було ухвалене на засіданні НАЗК 20 жовтня, пише «Українська правда».

Перевірку декларації Полякова почали на підставі звернення Національного антикорупційного бюро.

Як повідомили в агентстві, за декларацію Бурбака вони взялися через звернення фізичної особи. На уточнююче питання, як звати цю особу и чи є вона чиновником, у НАЗК відповіли, що не мають права розголошувати особисті дані людини, повідомили тільки, що “її ім’я ні про що не говорить».
Як повідомлялося, зараз НАБУ розслідує справу щодо можливої участі Полякова у злочинній схемі з видобутку бурштину, пов’язаній з незаконним збагаченням та отриманням хабара.

Як відомо, повні перевірки е-декларацій проводять за скаргами від фізичних та юридичних осіб, державних органів влади, а також за повідомленнями засобів масової інформації, в яких наведено факти про можливе відображення в декларації недостовірних відомостей.

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ