Кіберполіція радить, як вберегти свій комп’ютер від хакерських атак

0
130
Загрузка...

В Україні швидко поширюється комп’ютерний вірус, який вже паралізував роботу багатьох державний установ і приватних компаній. Хакерської атаки зазнали українські банки, енергетичні компанії, державні інтернет-ресурси, українські медіа та низка інших великих підприємств.

У багатьох випадках симптоми зараження вірусом схожі – комп’ютери на операційній системі Windows перезавантажуються, після чого користувачі втрачають доступ до файлів. Подекуди жертви хакерів отримують ще й повідомлення про можливість розблокування комп’ютера після перерахування зловмисникам коштів у сумі, еквівалентній 300 доларів США.

У випадку виявлення порушень у роботі комп’ютерів, що працюють у комп’ютерних мережах, кіберполіція радить негайно від’єднати їх від Інтернету та внутрішньої мережі.

Щоб запобігти несанкціонованому втручанню в роботу комп’ютера, встановіть з офіційного ресурсу компанії «Microsoft» патчі, відповідно до версії вашої операційної системи.

Переконайтеся, що на всіх комп’ютерних системах встановлене антивірусне програмне забезпечення. За необхідності встановіть та оновіть антивірусну програму. Вона повинна функціонувати належним чином і використовувати актуальні бази вірусних сигнатур.

Для зменшення ризику зараження комп’ютера небезпечним вірусом, уважно ставтеся до всієї електронної кореспонденції. Не завантажуйте і не відкривайте додатки у листах, які надіслані з невідомих адрес. Якщо вміст листа з відомої вам адреси викликає підозру, негайно зв’яжіться з відправником і перевірте факт відправки ним листа.

Зробіть резервні копії усіх важливих даних.

Помітивши порушення в роботі комп’ютера, звертайтеся з повідомленнями до поліції для негайного реагування на кіберінцидент.

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ