Мер «заблукав» між тролейбусами з Бухареста, єврокредитом і проблемами ЧТУ (відео)

0
214
Загрузка...

Чернівецького міського голову Олексія Каспрука робота тролейбусного управління, попри всі проблеми, влаштовує. Принаймні керівника ЧТУ Івана Іванічека замінити на депутата, якому днями пропонував цю посаду, Олексій Павлович, схоже, вже передумав.

 

Цікава дуже ситуація вималювалась навколо тролейбусних проблем у Чернівцях. Тролейбусний парк, безумовно, потребує оновлення і розширення. І про це говорять і керівники міста, і депутати. Мер Олексій Каспрук ще у 2015 році, після поїздки до Бухареста, заявив, що столиця Румунії збирається замінити близько 300 тролейбусів, а б/у готові безкоштовно передати Чернівцям.

Про бухарестські тролейбуси чернівчанам гучно нагадали ще раз рік тому. А потім Олексій Каспрук почав чомусь уникати розмов на цю тему. Чому? Могли з’явитися якісь нові обставини у румунської сторони. Але якби це було так, то, звісно, логічно і природно було б спокійно повідомити громаді про це (якщо були відповідні офіційні заяви, прохання підказати). Виглядає ж, що весь секрет полягає в тому, що керівники Чернівців (та патрони), вочевидь, настільки сильно хочуть взяти той 8-мільйонний кредит від Європейського банку розвитку і реконструкцій (за який за 12 років віддавати доведеться ледь не стільки же зверху відсотками, комісійними і т.п.), що готові заради цього піти майже на все. Дійшло до того, що керівник тролейбусного управління, як повідомив водій цього комунального підприємства, заборонив (під загрозою звільнення) говорити будь-що позитивне про придбані наприкінці минулого року чеські тролейбуси б/у. У цьому контексті, звісно, бухарестські тролейбуси тепер геть не потрібні, бо в них не закладений інтерес для «грантоїдів» та інших «своїх людей», на відміну від єврокредиту…

Дивно поводиться Олексій Каспрук і в ситуації з внутрішнім конфліктом у ЧТУ. Навіщо було пропонувати депутатам посаду керівника тролейбусного управління, щоби потім «відморожуватися» від цього?.. Ну, добре, уточнив мер, що пропонував він персонально Богдану Ковалюку, тому заяву Анатолія Чесанова на цю посаду він залишить без уваги. Але заяву тепер написав і Ковалюк. А Олексій Павлович раптом «дав задню», як кажуть. Хоча подібні кадрові кроки є для мера фактично безпрограшними.

Ось розмова на цю тему Олексія Каспрука та керівника фракції «Самопоміч» Віталія Гавриша, який вирішив з’ясувати, чи збирається мер стримувати слово і призначити Богдана Ковалюка керівником ЧТУ:

Віталій Гавриш: Чи готові ви стримати своє слово, якщо Богдан Іванович подав би заяву?

Олексій Каспрук: Треба думати, «ложка к обеду дорога»… Після того сюди прийшов один працівник тролейбусного управління, наговорив всього в прямий ефір, після того як Івана Антоновича забрала швидка, після того як я сьогодні поговорив з колективом, на місці, з простими людьми, роботягами – з слюсарями, з водіями, треба думати.

Гавриш: Тобто ви не готові? Іван Антонович сказав, привселюдно, при камерах, що він готовий писати заяву.

Каспрук: Напише, коли буде вакансія, будемо говорити. А так… Богдан Іванович, напишіть заяву, он Анатолій Анатолійович написав. Напишіть теж ви, будемо розглядати.

Гавриш: Ви ж сказали, що пропонуєте не Анатолію Анатолійовичу, а Богдану Івановичу.

Каспрук: Анатолій Анатолійович каже, що я депутатам всім запропонував. Між собою розберіться, колеги.

Гавриш: … Сьогодні прочитали у ЗМІ, що ви сьогодні знову це повторили, кому пропонували… чи готові ви виконати обіцянку, яку ви сьогодні повторили у засобах масової інформації. Чи ЗМІ брешуть, це були не ваші слова і вони перекрутили їх?

Каспрук: Ви мене не чуєте? Я чітко відповів: «ложка дорога до обіду». Я сказав вам, що відбулося після того. І кажу зараз: Богдан Іванович Ковалюк, пишіть заяву, я буду її розглядати. Але звільняти керівника, якщо він не напише заяву самостійно, я не буду. Тому що дізнався багато нового… Керівник тролейбусного управління запрошує депутатів до себе в гості. Давайте, колеги, визначаємось і їдемо спілкуватися з людьми…

А перед цим, у перерві сесійного засідання, Олексій Павлович сказав ЗМІ трохи інше.

“Заяву від Чесанова отримав, будемо розглядати. Та я вже казав, що готовий призначити депутата Богдана Ковалюка як, скажімо, людину, яка вважає, що вона абсолютно розібралася в комунальному господарстві, громадському транспорті. Інших кандидатур я не розглядаю”. Він додав, що сьогодні мав зустріч із колективом Чернівецького тролейбусного управління. “Претензій у мене до керівника (Івана Іванічека — авт.) немає. Він зараз знаходиться на лікарняному, тому що те, що відбулося на сесії, для людини старшого віку, зрозуміло, без наслідків для здоров’я не минає”, – процитував міського голову «МБ».

Отже, мера, виходить, робота тролейбусного управління задовольняє. Більше тролейбусів хорошої якості за скромними цінами і за наявні бюджетні кошти його не цікавлять. А цікавить суто єврокредит, за який можна буде придбати зо 40 нових тролейбусів (яких, зрозуміло, зовсім мало для того, щоби вирішити проблеми з громадським транспортом у Чернівцях) і на 12 років (в кращому випадку) загнати Чернівці у кредит, позбавивши можливості за цей період зробити багато гарних справ для міста, якщо не сплачувати ті «важкі мільйони» євро на користь євробанку…

fakty.cv.ua

А ось ще про ті тролейбуси з Бухареста…

***

***

***

***

Депутат, якому мер персонально запропонував очолити ЧТУ, написав відповідну заяву

***

 

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ