Міську раду пригрозили розпустити за не підтримку рішення про тариф на проїзд

0
163
Загрузка...

Робота комунальників під час і після різдвяних снігопадів та проблема підняття тарифу на проїзд у громадському транспорті у Чернівцях були в центрі уваги сесії міської ради 10.01.17.

 

Про проблеми з прибиранням снігу говорили багато. Думки щодо ефективності роботи комунальних служб розійшлись.

Зрештою, Василь Продан запропонував не ховатися за формулюванням «Взяти до відома», а висловити 170110-sesia-zvit-robota-gkh-do-vidoma-22свою позицію чітко – чи задовольняє така робота комунальних служб, чи ні. За його пропозицією, на голосування поставити проект рішення про визнання звіту голови про роботу задовільним. За проголосували 11 депутатів (2 – Батьківщина, 4 – Нар.контроль, 2 – Самопоміч, 3 – Солідарність).

За пропозицію визнати незадовільним звіт про роботу проголосували 14 депутатів, тобто рішення теж не пройшло.

«Взяти до відома» набрали прохідних 22 голоси. Спочатку голосів було 21 голос за, але мер забув проголосувати, тому виставили повторно на голосування і питання пройшло.

Мер подякував за розуміння, зазначивши, що в складних умовах комунальники зробили свою роботу тощо.

Гарячі дискусії точились навколо питання тарифу на проїзд у громадському транспорті, який може зрости з 3 до 5 грн. Деякі депутати практично в ультимативній формі вимагали підтримати 3-місячний мораторій на підвищення тарифу на проїзд. Але голосів за це «знайшлось» лише 20. До цього питання мають повернутися в четвер, 12.01.17.

Володимир Бешлей:

«Заслухали звіт мера. З його слів снігового колапсу в місті не було, а всі дороги та тротуари розчищенні. Прикро, що 21 депутат міської ради вважає так само, що в місті все «ок». Хоча чернівчани потерпають від бездіяльності комунальних служб.

P.s.: Під час снігопадів Каспрук пішов у відпустку, але все одно важко працював – керував прибиранням снігу по телефону та через Фейсбук».

Андрій Ілюк:

«Якщо в четвер міська рада не проголосує за заборону підвищувати тарифи на проїзд в громадському транспорті буду звертатись до голови ОДА з вимогою підписати подання до ВРУ щодо розпуску міської ради».

***

Цікава думка в контексті. Ігор Воронич:

«Років 15 тому, може й більше, пройшла інформація, що Чернівецькі комунальними продали снігоприбиральні машини, здається в Хмельницький. Тодішні очільники міста пояснили це тим, що зими вже не ті, снігу не має, машини простоюють, а місту потрібні гроші. Це не цитата, але суть така. Тому машини й продали.
Пройшло вже багато часу… І зими виявилися як зими. І вкотре проблеми з розчисткою міста.. Але машин щось не бачу, якщо не рахувати 1 випадку оренди такої машини з Рівного. Якщо хтось має іншу інформацію — можете поправити.
Але питання не про це… Питання в іншому: чому Чернівці до цього часу не придбали ще жодної такої машини? Що влада так і сподівається, що сніг колись розтане, а до цього часу в місті буде колапс? Хтось рахує збитки від такого стану доріг?
так простий розрахунок: сьогодні в заторі я стояв хвилин 20, бо “іхати” це було назвати складно. Я думаю, що машин в заторі було не менше ніж 50. Виходить, що 50 водіїв в сукупності втратили майже 17 годин робочого часу. Виходячи з нинішньої мінімальної зарплати втрати від непродуктивної діяльності персоналу становлять 342 грн. Якщо порахувати, що в заторі стояли різнолітрові машини, у тому числі 1 “Богдан” переді мною, то я беру середній розхід 5 л./год. Виходить, що на стояння витрачено 62,5 л. пального. Візьмемо ціну 22 грн./л Тобто дарма витрачено 1375 грн. А ще є амортизаційні відрахування, експлуатаційні витрати. Не можна не враховувати, що в деяких машинах було більше ніж одна людина, не кажучи вже про “Богдан”. Тобто легко отримуємо збитки мінімум 2500 грн. А якщо порахувати пов’язані збитки: машина з корку затрималась, що потягуло за собою простій іншого робітника і т.д. А ще є “пенсійні” нарахування і т.д.
А таких корків по місту не один і не один раз… То думаю, що цифри вже стають не такими смішними… Хтось це пробував підрахувати? Хтось це враховує? Чи може треба, щоб якийсь підприємець подав в суд на комунальників для відшкодування таких збитків?
»

***

І позитивніша новина – спільними зусиллями вдалося змусити адміністрацію «Калинівського ринку» змінити в меншу сторону оплату за контейнери (піднімуть на 12, а не на 21%) і за заїзд (піднімуть на 1,а не на 3 грн.).

Іван Гончарюк:

«Дійшли до єдиної позиції стосовно встановлення тарифів на МКП “Калинівський ринок” . Дякую підприємцям, адміністрації ринку, депутатському корпусу за ефективну роботу».

Антоніна Бабюк: «В.о.директора МТК “Калинівський ринок” підняв оплату за контейнера на 21%,а заїзд на ринок на 3гривні кожного дня+паркінг.Після спротиву підприємців,яких підтримали депутати,за ініціативи фракції “Народний Контроль” була проведена зустріч депутатів,чиновників,підприємців і адміністрації ринку де дійшли згоди що заїзд буде піднято не на 3 а на 1грн. і абонплата за контейнера не на 21% а на 12% (коефіціент рівня інфляції)».

 

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ