Як у Чернівцях зустрічали ретро-поїзд до 150-ліття залізниці (фото)

0
463
Загрузка...

У четвер, 8.09.16, на залізничному вокзалі у Чернівцях відбулось гарне дійство, присвячене 150-ій річниці від часу, коли перший поїзд проїхав по новозбудованій колії за маршрутом Львів – Івано-Франківськ – Чернівці.

 

Тепер за цим маршрутом потяг буде їхати 2 год. 20 хв., – пообіцяв міністр інфраструктури України Володимир Омелян:

«150 років тому, перший поїзд проїхав по новозбудованій колії за маршрутом Львів – Івано-Франківськ – Чернівці.
Ця залізниця, що з’єднала ще в 1866 році три обласних центри сучасної України, забезпечила не лише новий рівень комфорту для пасажирів, але й стала імпульсом для розвитку економіки регіону та появи там сотень нових підприємств. Завдяки новій залізниці Прикарпаття та Буковина отримали стабільне сполучення зі Львовом, а товари із регіону швидко почали потрапляти на європейський ринок.
Приємно, що зараз саме на маршруті Львів – Івано-Франківськ – Чернівці працює сучасний регіональний поїзд вітчизняного виробництва Крюківського заводу, послугами якого щодня користуються сотні пасажирів. Проте чудово розумію, що не всі жителі цієї частини України задоволені якістю залізничного сполучення в регіоні. Добре обізнаний із проблемою сполучення Чернівців із іншими регіонами нашої країни. Світовий досвід категоричний – без сучасної системи транспортного сполучення неможливо побудувати сучасну економіку.
Глибоко переконаний, що вже настав час почати кардинально вирішувати проблему сполучення Буковини та Прикарпаття із іншими регіонами. Це має стати одним із ключових пріоритетів в найближчі роки. Реалізація цього проекту дозволить не лише забезпечити можливість для жителів регіону безперешкодно їздити в інші частини країни, але й дозволить відкрити заново туристичний потенціал Буковини та Прикарпаття і стимулювати залучення сюди інвестицій. У свою чергу це призведе не лише до появи нових робочих місць у регіоні, але й до зростання рівня добробуту його жителів.
Обговоримо спільно з СЕО УЗ можливість розпочати роботи із електрифікації та модернізації залізничної лінії Львів – Івано-Франківськ – Чернівці для створення першої в Україні системи швидкісного регіонального залізничного сполучення європейського взірця. Швидкісні регіональні електропоїзди мають долати відстань від Львова до Івано-Франківська не менш ніж за 1 годину 10 хвилин, а від Львова до Чернівців за 2 години 20 хвилин.
Це має бути перший партнерський проект між урядом та оновленою Укрзалізницею і реалізовуватись за безпосередньої підтримки держави. Впевнений, що до реалізації цього проекту із задоволенням приєднаються і міжнародні фінансові установи, які нам допомагають в пріоритетних інфраструктурних проектах.
Тож за декілька років, проблема транспортної ізольованості Буковини і Прикарпаття може бути вирішена, а регіон отримає новий стимул для економічного зростання та збільшення рівня добробуту його жителів.

Саме з такими словами вітання та планів звернувся сьогодні до Wojtek Balczun і мерів цих міст.

Окрім підготовки до свят, мав цікаву і змістовну дискусію з членами Транспортного комітету ВРУ. Домовилися, що наступного тижня проведемо фінальний раунд обговорення проекту закону про залізничний транспорт і в жовтні проведемо День інфраструктури в парламенті, де повинні розглянути і схвалити більше 10 критично важливих законів для галузі.
Найголовніше, сьогодні і Транспортний, і Бюджетний комітети підтримали законопроекти про Дорожній фонд!

Щойно прибув до улюбленої Одеси. Завтра і позавтра участь у міжнародних конференціях, двосторонні переговори і відвідини морських портів.

П.С. Дякую Мотор-Січі за недорогу і приємну подорож у ретро-стилі. Навіть коли перейдемо на геть нові літаки сімейства Антонов, цей АН-24 варто зберегти».

Поки музиканти оркестру поправляли краватки, а люди в святковому вбранні виглядали ретро-потяг, чернівецький митець Тарас Полатайко влаштував на пероні міні-мітинг, – повідомляє acc.cv.ua. – Активіст попередив про свою акцію в соцмережах, заявивши, що в той день, коли на вокзал приїжджає паровий потяг і Укрзалізниця обіцяє “концерт-сюрприз”, варто зробити флешмоб-протест проти незаконного вивозу Карпат до Румунії.

Джерело: http://acc.cv.ua/chernivtsi/14461-aktivisti-plashtuvali-aktsiyu-protestu-na-svyatkovomu-peroni-zaliznichnogo-vokzalu. Сайт http://acc.cv.ua/

fakty.cv.ua

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (натиснути на фото):

160908-retro-poizd-karachko-fb

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ