Філіпчук: Продавців авіаносцю і «Мрії» треба посадити пожиттєво

0
196
Загрузка...

Майже готовий авіаносець продали Китаю за ціною металобрухту, а тепер туди ж продали «Мрію» з кресленнями і правом власності, і це – ганьба, – вважає екс-речник МЗС буковинець Василь Філіпчук.

 

На своїй сторінці у Facebook Василь Філіпчук написав:

«Колись, в 90ті, відчував жахливий сором за те, що моя країна продала Китаю майже готовий авіаносець по 160831-Filipchuk-avianosets-FB-fotoціні металобрухту. Можна лише уявити, скільки сотень мільйонів хабарів отримали ті, хто за смішні 20 мільйонів доларів у офіційному контракті продали такий корабль… За такі злочинні контракти потрібно пожиттєво карати без терміну давності. Держава, яка себе поважає, не має права продавати такі речі як цей авіаносець, оскільки вони і є одним із символів цієі держави…
Але жадібність заробити на продажі Китаю залишків досягнень СРСР, навіть якщо вони вже стали символами сьогоднішньої України, далі є головним мотивом тих, хто дорвався до влади.
Сьогодні прочитав, що продали Китаю “Мрію” (гордість українського авіабудування – гігантський літак-транспортер АН-225). З кресленнями і правом власності …
Яка ганьба… Ні – яка гидота…
Якщо це таки дійсно правда – а підстав не вірити офіційному китайському повідомленню у мене немає – то делегацію, яка це зробила, арештувати слід було би прямо в аеропорту. І тих, хто підписали їм такі директиви. А заодно знайти тих, хто колись продав і авіаносець. І в одну камеру, для обміну досвідом».

fakty.cv.ua

30 серпня китайська компанія China Аirspace і українське держпідприємство “Антонов” підписали договір про співпрацю.

Про це повідомив китайський телеканал CCTV на своїй сторінці у “Фейсбуці”, передає depo.ua.

Згідно з угодою, до Китаю переходить право власності на гігантський літак-транспортер АН-225, включаючи використання креслень і специфікацій літака.

Переговори щодо залучення китайських інвесторів розпочалися ще у травні 2016 року.

Після підписання договору з українською компанією, Китай отримав доступ до унікальних технологій у галузі авіабудування.

За планом, перший китайський АН-225 вже буде випущений в першій половині 2019 року.

Довідка: АН-225 “Мрія” є найважчим вантажопідйомним літаком, який коли-небудь піднімався у повітря.

Це єдиний у світі літак, здатний транспортувати 169 тонн різнорідного за своїми характеристиками (вагою, розміром, несиметричноюплощині опорної поверхні і т.д.) вантажу.

Використання АН-225 дозволило істотно зменшити вартість перевезення в порівнянні з доставкою цього вантажу двома літаками АН-124-100 “Руслан”.

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ