За праці про історію Чернівців та важливі соціальні проекти – премію 2016

0
184
Загрузка...

До 1 вересня можна висувати кандидатів у лауреати муніципальної премії імені Антона Кохановського у номінаціях «Наукове відкриття року», «Краєзнавча розвідка року»,  «Журналістська знахідка року», «Мистецький тріумф року», «Місцева ініціатива року», «Меценат року», «Бізнес-проект року», «Молодіжна ініціатива року».

 

Цю муніципальну відзнаку, як повідомляє прес-служба Чернівецької міської ради, засновано 2015 року з KohanovskiyAntonметою вшанування пам’яті очільника міського самоврядування Чернівців Антона Кохановського та належного відзначення найбільш видатних наукових досліджень, науково-популярних, художніх та журналістських праць, краєзнавчих розвідок, пов’язаних із історією Чернівців та діяльністю міського самоврядування, а також підтримку та відзначення соціально важливих для чернівецької громади проектів, ініціатив мешканців, громадськості та бізнесу. Положення про  муніципальну відзнаку затвердив виконавчий комітет міської ради. Підприємства, державні установи, заклади культури, освіти, науки, засоби масової інформації, творчі спілки та громадські організації  щороку до 1 вересня здійснюють  висування кандидатів на здобуття Відзнаки  у таких номінаціях: «Наукове відкриття року», «Краєзнавча розвідка року»,  «Журналістська знахідка року», «Мистецький тріумф року», «Місцева ініціатива року», «Меценат року», «Бізнес-проект року», «Молодіжна ініціатива року». На здобуття Відзнаки може бути висунуто громадян України, інших держав, науковий, творчий колектив або групу, громадську організацію, підприємство, засіб масової інформації за кращі наукові, науково-популярні, художні та журналістські праці, краєзнавчі розвідки,   в яких висвітлюється історія міста Чернівців та діяльність його самоврядування,  що здобули загальне визнання, створюють і популяризують позитивний імідж міста Чернівців у зарубіжних країнах. На  муніципальну відзнаку можуть також претендувати соціально важливі для чернівецької громади проекти, ініціативи  мешканців, громадськості та бізнесу. Визначення лауреатів у кожній номінації здійснює Комісія з присудження муніципальної відзнаки імені Антона Кохановського, до якої увійшли авторитетні науковці, письменники, громадські діячі, літературознавці, мистецтвознавці, журналісти, працівники культури та освіти.  Лауреат  не може бути висунутий на здобуття цієї Відзнаки повторно. Звання лауреата посмертно не присуджується. Вручатимуть Відзнаку під час урочистостей з відзначення Дня міста. Кожен лауреат отримає диплом із зображенням Антона Кохановського та грошову винагороду у розмірі чотирьох прожиткових мінімумів.

Довідково. Пропозиції щодо відзначення Муніципальною відзнакою імені Антона Кохановського подаються на ім’я міського голови до канцелярії міської ради (каб. 113). Довідкова інформація за тел. 52-25-79.

fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ