На Новоселиччині підпалили авто помічника буковинського нардепа…

0
263
Загрузка...

Підпалили авто, розташоване у безпосередній близькості до житлового будинку, тому це можна розцінювати як замах на життя помічника нардепа, – вважає його колега.

 

Про цю неприємність повідомила Майя Ракоча:

«17 липня 2016 року, о 2:10, у селі Костичани, Новоселицького району, Чернівецької області, була підпалена машина Володимира Фолошні, який є помічником-консультантом депутата Верховної Ради160717-Rokocha-Foloshnya-avto-pomichnyk-Timisha-foto України Григорія Івановича Тіміша та депутатом Новоселицької районної ради.
Помічник-консультант повернувся додому після опівночі, лишаючи машину у подвір’ї власного будинку. Біля 2 год. 10 хв. Володимир Фолошня почув вибух. Вийшовши з будинку він побачив палаючу машину. На щастя, неподалік машини була криниця і він самостійно погасив пожежу за допомогою водяного мотора. Двигун і передня частина автомобіля згоріли повністю. Вогонь не дійшов до баку автомобіля Лада Пріора, те що могло б призвести до потужного вибуху.
Якби вогонь дістав баку машини, загорівся б весь дім, адже автомобіль був розташований досить близько – стверджує постраждалий. З цієї точки зору, підпал можна розцінювати як замах на життя помічника народного депутата України. Біля палаючого автомобіля була виявлена п’ятилітрова пляшка, із залишком пального. Недалеко від каністри була також знайдена запальничка. Ці докази прямо вказують на зловмисний підпал.
Володимир Фолошня припускає, що злочинці хотіли обробити бензином все навколо, включаючи салон автомобіля, але не врахували той факт, що двигун був гарячим, оскільки власник автомобіля щойно повернувся додому. Потрапивши на гарячий капот, бензин спричинив раптовий вибух, який налякав зловмисників і примусив їх тікати, лишаючи після себе речові докази. Представники правоохоронних органів, які прибули на місце злочину, продовжують слідство. Справа була передана органам обласної прокуратури.
На думку потерпілого, автомобіль був підпалений з суто політичних мотивів. Він стверджує, що завжди боровся за правду. Будучи депутатом Новоселицької районної ради, Володимир Фолошня, зумів розкрити певні незаконні схеми корупційного характеру у діях місцевої влади, виносячи виявлені проблеми на суспільне обговорення.
Останнім часом він доводив до відома жителів Чернівецької області позицію народного депутата Григорія Тіміша щодо актуальних політичних проблем області. Володимир Фолошня виступав останнім часом за збереження румуномовних шкіл Новоселицького району, чиє існування постало під загрозою внаслідок – як стверджує Григорій Тіміш – «некомпетентності Новоселицької районної виконавчої влади», оскільки закон чітко передбачає, що територіальна реформа та реорганізація мають відбуватися добровільно та на взаємовигідних умовах. Так склалося, що реорганізація середніх освітніх закладів на території України почалася саме з румуномовних шкіл, що й спричинило обурення місцевих жителів».

fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ