«Самопоміч» готова підтримати нового Прем’єра, залишаючись в опозиції

1
208
Загрузка...

Ручне олігархічне управління політичними партіями, корупція та провали в пам’яті у політиків в частині обіцянок людям – такі головні причини теперішньої політичної кризи в Україні фігурують в офіційній заяві фракції «Самопоміч».

 

ОФІЦІЙНА ЗАЯВА ФРАКЦІЇ «САМОПОМІЧ» ЩОДО ПОЛІТИЧНОЇ КРИЗИ В КРАЇНІ

Політична криза не утворюються на порожньому місці. Причинами кризи є: ручне олігархічне управління політичними партіями, корупція та провали в пам’яті у політиків в частині обіцянок людям.

Проте Коаліція формально існує – зараз в Парламенті є 237 членів коаліції за інформацією від Голови Верховної Ради. Ця більшість має всі ресурси, аби запропонувати Президенту кандидатуру Прем’єр міністра.

Якщо залишки Коаліції матимуть труднощі з пошуком голосів, «Самопоміч» готова розглядати кандидатуру нового Прем’єр міністра, залишаючись в опозиції. Але передумовою голосування за новий Уряд має стати усунення причин політичної кризи та створення запобіжника від дочасних виборів.

«Самопоміч» пропонує простий рецепт виходу з кризи: 1) Добровільна відставка Прем’єра. 2) Закон про вибори народних депутатів за пропорційною системою з відкритими списками. 3) Новий склад ЦВК. 4) Відкритий конкурс на посаду Генерального прокурора.

  1. ДОБРОВІЛЬНА ВІДСТАВКА ПРЕМ’ЄРА. Олігархічна система хоче «дотягнути» до осені та провести вибори восени за старим виборчим законом з традиційними гречаними щедротами. Щоб запобігти цьому – потрібно перезавантаження Уряду та новий закон про вибори.
  2. ЗАКОН ПРО ВИБОРИ ЗА ПРОПОРЦІЙНОЮ СИСТЕМОЮ З ВІДКРИТИМИ СПИСКАМИ: «Самопоміч» стовідсотково поділяє позицію Президента України стосовно виборчої системи у версії від 01.08.2014, озвучену ним в інтерв’ю українським телеканалам: «Я маю своє абсолютно тверде переконання, який закон є оптимальним. Це пропорційна система з відкритими списками». Ми також абсолютно твердо переконані у оптимальності пропорційної системи з відкритими списками. І вважаємо запровадження такої виборчої системи ЄДИНИМ ДІЄВИМ ЗАПОБІЖНИКОМ ДОЧАСНИХ ВИБОРІВ. Усунення «гречаної» мажоритарки суттєво охолодить зацікавленість олігархів у виборчих перегонах.
  3. 3. НОВИЙ СКЛАД ЦВК: Центральна виборча комісія вже відпрацювала орден. Людям треба дати відпочити – незаконно експлуатувати фахівців з фальсифікацій виборів понад встановлений строк. Тому «Самопоміч» вимагає замінити склад ЦВК, як того вимагає закон.
  4. ВІДКРИТИЙ КОНКУРС НА ПОСАДУ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПРОКУРОРА: Призначення Генерального прокурора за принципом особистої лояльності призводить до того, що Генеральний прокурор не виконує своїх функцій, а займається демонстрацією лояльності. За 2 роки не покарали вбивць Небесної сотні, не провели розслідування воєнних трагедій, не посадили жодного високопосадовця-корупціонера. «Самопоміч» вимагає публічного конкурсу для визначення кандидатури на посаду Генерального прокурора.

***

А тим часом буковинська «Самопоміч» повідомляє про роботу комісії в облраді, яку очолює депутат від цієї політичної сили – зірковий спортсмен Іван Гешко.

Постійна комісія обласної ради з питань освіти, науки, культури, спорту та молодіжної політики розглянула Проект Програми економічного і соціального розвитку Чернівецької області на 2016 рік .

Депутати рекомендували Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації доповнити розділ «Розвиток спорту» в частині ремонтів спортзалів, вбиралень, водозабезпечення та водовідведення та запропонували внести відповідний проект рішення із змінами на розгляд сесії обласної ради. Члени комісії підтримали проект звернення депутатів Чернівецької обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо виділення субвенції з Державного бюджету України місцевим бюджетам на підготовку робітничих кадрів, обговорили рішення Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму щодо формування патріотизму та національної свідомості дітей та молоді в сучасних умовах.

Депутати також розглянули питання про виконання обласного бюджету за 2015 рік, внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік, план роботи обласної ради на 2016 рік, затвердження Регламенту обласної ради VII скликання, проаналізували стан виконання у 2015 році Програми розвитку соціальних послуг для сімей, дітей та молоді в Чернівецькій області на 2012-2016 роки.

***

І про чергову сесію обласної ради (15.03.16)

Під час чергової сесії Чернівецької обласної ради депутати від політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» разом з іншими народними обранцями плідно попрацювали.

Активісти на сесії запропонували депутатам звернутись до влади щодо заборони особам з подвійним громадянством обіймати державні посади та бути депутатами будь-якого рівня. Після тривалого обговорення, народні обранці ухвалили рішення рекомендувати депутатам облради самостійно звернутися до консульств та посольств іноземних держав в Україні із запитами про наявність у них іншого, окрім українського громадянства.

Окрім політичних питань, депутати працювали і над господарськими питаннями – розділили залишок коштів, які залишились ще з 2015 року.
Дохідна частина спеціального фонду обласного бюджету в 2015 році збільшилася на 14 мільйонів гривень. Гроші, які залишилися невикористаними, депутати обласної ради розподілили по департаментах.

8 мільйонів гривень депутати віддали Департаменту освіти і науки ОДА: з них 1 мільйон 274 тисячі гривень на капітальний ремонт даху та придбання обладнання Вижницькій загальноосвітній школі-інтернату. Також гроші підуть на утримання закладів профтехосвіти, на оздоровлення дітей в позашкільних закладах та придбання оргтехніки Інституту післядипломної освіти.

Департаменту охорони здоров’я обсяг видатків збільшили на 47 мільйонів.

Департамент культури отримав можливість капітально відремонтувати дах та утеплити фасад гуртожитку училища мистецтв ім. С.Воробкевича., а учбово-методичний центр підготує проектно-кошторисну документацію капітального ремонту мережі електропостачання, системи опалення та заміни вікон і дверей.

За додаткові 570 тисяч гривень Департамент екології та туризму проведе природоохоронні заходи.

За додаткові 2 мільйони гривень департамент агропромислового розвитку виплатить матеріальну допомогу ветлікарям та проведе заходи охорони земель.

На 119 мільйонів 812 тисяч гривень збільшили обранці обсяг асигнувань управлінню капітального будівництва Чернівецької ОДА.

fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ