Верховна Рада «освятила» німецький кредит Чернівцям у сумі 17 млн. євро

0
283
Загрузка...

У середу. 27.01.16, Верховна Рада України ратифікувала Угоду між Урядами України та Німеччина про фінансове співробітництво, куди входить Муніципальна програма захисту клімату II (проект «Проект муніципального водного господарства м. Чернівці, стадія 1»), укладена 6 лютого 2015 року в Києві.

 

Це дозволить Україні забезпечити підвищення продуктивності та ефективності роботи системи видобутку, подачі і розподілу води, використання електроенергії, зменшення фізичних втрат та експлуатаційних витрат питної води, підвищення якості питної води та надання послуг з водопостачання, оптимізацію системи водопостачання, – зазначається на сайті ВР. Відповідний законопроект зареєстровано за №0074.

Про це результативне голосування емоційно повідомили на своїх сторінках в соціальній мережі «причетні».

Максим Бурбак (народний депутат, голова фракції «Народний фронт»):
«Оновленню водного господарства Чернівців бути!!! Верховна Рада 243 голосами підтримала відповідний закон. 6 лютого було підписано Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Федеративної Республіки Німеччина про фінансове співробітництво (асигнування 2010 і 2011 року) Муніципальна програма захисту клімату II (проект «Проект муніципального водного господарства м. Чернівці, стадія 1»). Передбачається залучення коштів для підвищення продуктивності та ефективності роботи системи видобутку, подачі і розподілу води, використання електроенергії, зменшення фізичних втрат та експлуатаційних витрат питної води, підвищення якості питної води та надання послуг з водопостачання, оптимізацію системи водопостачання. Впевнений, це ще й допоможе не підвищувати вартість води для споживачів».

Марія Порчук (заступник міського голови, просувала це проект):
«Ура!!!!!!!!!!!! Тільки що Верховна Рада ратифікувала міжурядову Угоду по проекту нашого водоканалу!!!!!!!!!!!!!!!»
І уточнила в коментарі на запитання від Petro Porchuk «Коротко – шо то для нас означає?»:
«Вливання в модернізацію водоканалу першого траншу 17 млн євро кредиту і 3 млн євро гранту. На виході чиста питтєва вода з крану)))))»

Водночас, не всі чернівчани зрозуміли, наскільки цей проект є реально вигідним для нашого міста і як ми всі разом будемо розраховуватися за цей кредит.

fakty.cv.ua

***

 

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ