CБУ та Митниця “взялись” за авто з іноземними номерами

0
4984
Загрузка...

Співробітники управління Служби безпеки України в Чернівецькій області спільно з митницею активно протидіють незаконному ввезенню на територію нашої країни транспортних засобів особами, які мають подвійне громадянство. Про це інформує прес-служба СБУ в Чернівецькій області.

За матеріалами СБ України тільки у грудні 2015 року Чернівецькою митницею запроваджено п’ять справ щодо порушення митних правил за ст. 485 Митного кодексу України на суму понад два мільйони гривень.

Зокрема, складено протокол про порушення митних правил стосовно мешканця Сторожинецького району області. Чоловік, використовуючи паспорт громадянина Румунії, ввіз на митну території України автомобіль німецького виробництва. Тим самим він ухилився від сплати обов’язкових митних платежів на суму 150 тисяч гривень. За результатами розгляду митницею протоколу на порушника накладено 450 тисяч гривень штрафних санкцій.

Служба безпеки України наголошує, що ввезення та використання на території України транспортних засобів з іноземною реєстрацією громадянами України на підставі паспортів іноземних держав, може призвести до відповідальності відповідно до вимог Митного та Кримінального кодексів України. Підкреслимо, що санкція ст. 485 Митного кодексу України передбачає штраф у потрійному розмірі від несплачених митних платежів.

Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ