Зірка «Країна У» Сопонару про рідні Чернівці, «трансфер» до Вінниці, Вуді Аллена…

1
11693
Загрузка...

Одна з героїнь скетчкому «Країна У» Ірина Сопонару розповіла про початок кар’єри у Чернівцях, перехід до «Вінницьких перців» та своє зіркове життя.

 

Зірці скетчкому «Країна У» акторці Ірині Сопонару вдалося поєднати в своєму персонажі всі якості традиційної українки.

Весела, гарна собою, в міру сувора і скажено сексуальна Яринка – турботлива дружина і хороша господиня. Про те, де актриса черпає натхнення напередодні зйомок і як почала свій творчий шлях, Ірина Сопонару розповіла в одному з інтерв’ю.

Ірина, ваша кар’єра почалася з КВН. Розкажіть трохи про цей період.

– Я почала грати в КВН у 2003 році, коли вступила до університету. Це була моя мрія! За свою КВН-ну історію я змінила три команди. Як тільки відкрили Вищу Українську Лігу, ми потрапили в телевізійну версію зі своєю чернівецькою командою, де грали проти “Вінницьких перців”. Але через кілька сезонів моя команда припинила існування, і хлопці з “Вінницьких перців” запросили мене до себе.

У гумористичному середовищі чоловіки більш популярні. Чи складно прекрасній статі конкурувати з сильною половиною?

– Безумовно, постійно потрібно щось доводити. Але мені здається, що останнім часом жінки вже зміцнюються в цій сфері. Наприклад, Юлія Ахмедова (учасниця і продюсер телешоу Stand Up) – відмінне тому підтвердження. Хоча в цілому дівчатам складніше. Хоча б тому, що тем для жартів у жінок менше. Наприклад, якщо чоловік “пошлить” або грубить, публіка часто позитивно реагує на його виступ, а з вуст жінки це буде виглядати жахливо. У моєму випадку конкуренція з чоловіками – це виклик собі.

Ви також граєте в театрі. Розкажіть про це.

– Поки я грала в КВН, дуже хотіла отримати додаткову освіту, бо не вистачало теорії в цьому питанні, та й практика була б не зайвою. Одного разу я брала участь у зйомках фільму “Тіні незабутих предків” Любомира Левицького. І він порадив вступити до театральної студії Чорного квадрата: навчання там триває один рік, і є ймовірність залишитися в творчому складі театру. Так і вийшло. Хоча було важко і хотілося кинути. Але я дуже люблю театр. І мені не соромно запросити туди знайомих.

А кого б ви хотіли зіграти?

– Алісу в країні чудес в кіно! Я дуже люблю цю книгу, її можна розібрати на цитати. У кожному віці знаходиш для себе щось нове. Але зіграти б її хотіла не в дитячій казці, а в якійсь похмурій версії, можливо, чорно-білій. Якщо говорити про театр, спробувала б себе в якомусь драматичному образі. Наберуся досвіду і зроблю щось феєричне.

Сфера, в якій ви працюєте, вимагає великої віддачі. Як відпочиваєте?soponaru-Ira-sexy

– Я люблю поспати і добре поїсти. Ще дуже люблю сходити в кіно, зустрітися з друзями. Наприклад, ми з дівчатками ходимо в сауну попаритися. Але без чоловіків, горілки і пельменів, у нас все пристойно! (сміється). Ще обожнюю книги. Вдома є величезна бібліотека.

З дитинства я небайдужа до детективів. А коли вперше прочитала Шерлока Холмса, відразу ж “зафанатіла” від нього. Навіть мріяла стати детективом і вважаю, що у мене хороша інтуїція. Правда, використовую її на побутовому рівні. Наприклад: “Так, якби я була манікюрним набірчиком, де б я сховалася?”

Що вас надихає і мотивує?

– Подорожі. Під час поїздок я ніби повністю витираю свою свідомість і заповнюю її чимось новим. Також мене надихають люди з мого оточення і автобіографії відомих особистостей.

Який ваш основний життєвий принцип?

– Найголовніше – любов! Наприклад, як може бути важливою робота, яку ти не любиш? Адже не займаючись улюбленою справою, ти не отримуєш задоволення від життя. Тому любов – це найголовніше. Мій життєвий принцип – це позитивне мислення.

Що плануєте встигнути до кінця 2015 року?

– Знятися в кіно. У Вуді Аллена для початку. Це моя мрія! Я завжди жартую про те, що коли поїду в Америку, обов’язково його там зустріну. Вуді Аллен скаже: “Ira? It’s you? Really? Yarynka! Oh my God!” І запросить мене знятися в його фільмі (сміється).

До кінця цього року дуже хотілося б поїхати в Берлін. Сподіваюся, мені вдасться. А найголовніший життєвий план – бути щасливою! Після подорожі до Таїланду я зрозуміла, що насправді не потрібно будувати ніяких планів. Бог сам все знає і все зробить так, як краще.

tv.ua

***

Дивіться скетчком Країна У з понеділка по п’ятницю о 16.55 і 21.00 на телеканалі ТЕТ!

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ