Сеничак: Квартири треба видавати тим, хто захищає державу чи прославляє у світі

1
291
Загрузка...

Заява кандидата у мери Михайла Сеничака про квартири для футболістів в інтернеті назвали «суцільним популізмом». В контексті fakty.cv.ua задали декілька запитань кандидату.

 

Михайло Ярославович відповів оперативно, але в силу обставин ми розміщуємо відповіді лише зараз. Кандидат у мери також зауважив, що дає відповіді щирим вболівальникам,а «противсіхів» просить не читати.

Уявимо, що Ви стаєте мером. Останнім часом житлового фонду у міської влади майже немає. Навіть купують квартири, щоби комусь надати. Ви впевнені, що змогли би надавати житло футболістам? Звідки ці квартири брати?!

Щоб хто із кандидатів не говорив, все сказане сприймається через призму передвиборчої заангажованості та риторики. Я тим і відрізняюся від інших кандидатів, що не просто говорю, що буду робити, а зразу ж підтверджую сказане вказівкою на джерело ресурсів. Отже: щороку у Чернівцях вводиться в експлуатацію 50-100 тис. кв. метрів житла. Множимо цю цифру на вартість квадратного метра, яка на порядок вища, ніж в інших обласних центрах. Дуже часто доводиться чути заплутані коментарі міського голови про співучасть будівельних фірм у розвитку інфраструктури. Спілкувався із сумлінними платниками податків у будівельній галузі. Знаю рівень «тонізації» та про «договорняки» щодо виділення земель міста під багатоквартирну забудову. Нагадую, що майже все багатоквартирне житло у Чернівцях побудоване не у нових мікрорайонах, а в мікрорайонах із готовими діючими комунікаціями. Де звіти про співучасть у розвитку інфраструктури? Де аукціони щодо виділення земельних ділянок під багатоквартирних будинків і публічний звіт про результати торгів? Де новозбудовані школи та садочки біля нових мікрорайонів? 25 років ми чуємо ідеї, програми, стратегії. Де дії, рішення? Де результати? Можемо і далі продовжувати вірити у казочки для бідних від тих, хто думає, що приватизував це місто навічно. Я так не хочу! Я звик прислухатися до ідей, приймати рішення, діяти і звітувати. Разом ми можемо більше!

Вочевидь, футбольна тема була б неповною, якщо не запитати, як Ви собі уявляєте (в якості мера) фінансування футбольного клубу. Станом на теперішній час керівництво клубу каже про бюджет десь 4,5-5 млн. грн. на рік. Ви бачите механізми як влада могла би фінансувати команду? Чи знаєте кого «залізобетонно» залучати в надійні партнери?

Не менш важливе! Я щиро вірю в те, що роблю. Я люблю футбол. Добре пам’ятаю перший справжній шкіряний футбольний м’яч, який купив мені батько у 9 років, який коштував 16 радянських рублів! Це дало змогу мені тренуватися із 16-літніми хлопцями, у яких такого м’яча на той час не було. Пам’ятаю як 3 рази за ніч вставав одіти першу свою футбольну форму, бо ж на другий день мав в ній грати за нашу команду! Пам’ятаю, як на першому курсі, граючи у футбол з п’ятикурсниками, завів знайомства, які дали можливість згодом вести успішний бізнес. Тому говорю і роблю щиро, але сприймається це все через призму виборів. Пропоную перед тим як читати мої заяви, передивитися мою сторінку у фейсбук.

Після натяку на квартири для футболістів природним буде запитання: а яке Ваше ставлення до того, що до Олімпіади-2012 всім буковинським учасникам Олімпійських ігор надавали житло у Чернівцях. На Іграх-2012 цю традицію чомусь перервали. Як Ви думаєте, олімпійці менше вартують житла, ніж гравці «Буковини»? Чи про житло для висококласних спортсменів Ви маєте намір подбати ще швидше, ніж про «футбольні квартири»?

Я люблю спорт! Привчаю до цього дітей! Вірю в те, що роблю. Роблю це не для форми. Красномовніше за нас говорять наші справи. Відповідь на всі інші питання ґрунтується на вищесказаному.

На це запитання дам відповідь особистим прикладом із життя. Традиційно так склалося, що кожен новопризначений керівник обласної податкової отримував від держави трикімнатну квартиру. Я ж запам’ятаюся тим, що подав позов на попередника до суду з вимогою повернути отриману квартиру. Причин кілька: 1. Вона ним не використовується, тому що 3 роки назад він виїхав у Хмельницьку область, де має кілька особняків, а квартиру повертати не хоче. 2. Я пообіцяв цю квартиру після рішення суду надати одному із наших співробітників – воїну АТО. 3. Варто у місті Чернівці не роздавати квартири чиновникам високого рангу, які в більшості випадків «живуть не найбідніше», а видавати тим, хто захищає державу і наше місто на східних кордонах чи прославляє у світі.

fakty.cv.ua

Кандидат у мери приєднався до фанів «Буковини» і обіцяє гравцям квартири

Сеничак нагадав Фищуку про минуле в «команді Януковича» і «Азарівщину» (відео)

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ